/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

ZAVRŠEN PRVI DAN 12. KID’S FESTIVALA 13.06.2015

ZAVRŠEN PRVI DAN 12. KID’S FESTIVALA

Sa ciljem kreiranja okruženja jednakih mogućnosti za svu djecu uz podršku USAID-a, danas je u Domu mladih na Skenderiji predstavljen program inkluzivnog kutka. Kutak će biti otvoren sve festivalske dane 12.00 do 17.00 sati gdje će mališanima biti omogućena druženja i zabava sa mađioničarem te klovnovima uz mnoštvo kreativnih radionica i nagrada.

“Već drugu godinu na KIDS Festivalu dočekujemo kompletne porodice i pružamo jednak treman djeci sa poteškoćama, a sve u skladu sa njihovim potencijalima i njihovom koncentracijom.  U našem kutku inkluzije  sa djecom radi educirani kadar, a sam naziv sugerira da radionica nije isključivo za djecu sa poteškoćama u razvoju. Rekla bih  da je ovo jedan vid nekonvencionalnog obrazovanja u kojem tipičnoj  djeci ukazujemo na različitosti te od njih stvaramo istinski humana bića istakla je Ines Kavalec iz Udruženja “Dajte nam šansu”

 Posjetioci prvog festivalskog dana su uživali u projekcijama filmskih hitova “PČELICA MAJA”, “SEDMI PATULJAK” te “SPUZVA BOB SKOCKANI: SPUZVA NA SUHOM” i premijernom izvođenju novog KIDS COSMIC SHOW-a u produkciji Fondacije “Out of Area”.

 Programi 12. KID’S Festivala odvija se pod pokroviteljstvom Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, znanost i kulturu (UNESCO). Programske aktivnosti 12. KIDS Festivala počinju u 14:00 sati i traju do 17:00 sati na platou Skenderije. Ulaznice za filmske projekcije (12,00 15,00 i 18,00 sati) po cijeni od 3 KM  moguće je kupiti svakog dana od 10 sati na platou Skenderije.

 Održavanje 12.KID’S Festivala omogućili su: Raiffeisen Banka, USAID te Volkswagen.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner