/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

ZAVRŠEN DRUGI DAN 12. KID’S FESTIVAL 14.06.2015

ZAVRŠEN DRUGI DAN 12. KID’S FESTIVAL

Programi radionica drugog dana održavanja 12. KIDS Festivala bili su usmjereni ka podizanju nivoa znanja o volonterizmu i volonterskim mogućnostima u lokalnoj zajednici. U saradnji sa partnerskim organizacijama direkcija KIDS Festivala nastoji skrenuti pažnju  javnosti o problemima mladih u lokalnoj zajednici i važnosti pokretanja novih volonterskih inicijativa.

I ove godine oko devedeset volontera iz Holandije učestvuje u realizaciji 12. Kids Festivala. Za djecu Bosne i Hercegovine pripremili smo raznosvrsne, kreativne i edukativne radionice. Također ove godine smo okupirani bojenjem velikog broja kišobrana kao simbola okrilja i zaštite koje djeca očekuju od odraslih. Kišobrane iz Sarajeva šaljemo dalje u Njemačku gdje će postati dio globalnog projekta kojim se promoviše pravo djece na zaštitu.  Za Kids Cosmic show koji počinje svaki dan u 17 sati  naši volonteri su pripremili fantastičan program, a sponzorirali smo i pet autobusa za djecu koji ce doci iz drugih krajeva iz BiH istakla je Nermina Orman, koordinatorica Fondacije “Out of Area”.

U sklopu radionice “Moja kuća iz snova” volonteri Fondacije Hastor tokom ovogodišnjeg Kid's Festivala predstavljaju proizvode iz kolekcije pametnog namještaja za djecu.

«Za svu djecu koja posjete radionicu bit će obezbijeđen materijal za rad te je osmišljen kreativni koncept kroz koji će djeca crtati svoju kuću iz snova ili izrađivati namještaj kakav bi željeli imati u svojoj sobi. Najbolji radovi bit će nagrađeni namještajem koji bude izložen tokom festivala » istakla je Aida Salkić PR menadzer Prevent grupacije.

Program 12. KID’S Festivala odvija se pod pokroviteljstvom Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, znanost i kulturu (UNESCO). Programske aktivnosti 12. KIDS Festivala odvijati svakim danom od 14:00 sati do 17:00 sati na platou Skenderije. Ulaznice za filmske projekcije po cijeni od 3 KM  moguće je kupiti svakog dana od 10 sati na platou Skenderije.

Održavanje 12.KID’S Festivala omogućili su: Raiffeisen Banka, USAID te Volkswagen.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner