/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

ZAVRŠEN TREĆI DAN 12. KID’S FESTIVALA 15.06.2015

ZAVRŠEN TREĆI DAN 12. KID’S FESTIVALA

Treći dan održavanja zabilježen je najveći broj organizovanih posjeta 12. KIDS Festivalu. Na Skenderiju  je pristiglo 15 autobusa iz drugih bh. gradova te 3 autobusa iz Sarajeva sa mališanima koji su uživali otkrivajući festivalski program. U prvoj posjeti KIDS Festivalu boravio je i novoimenovani Ambasador Kraljevine Španije nj.e. Bosco Gimenez Sorlan koji nije krio svoje oduševljenje konceptom KID’S Festivala:

Nedavno sam stigao u Bosnu I Hercegovinu I pričinjava mi posebno zadovoljstvo da je jedna od prvih stvari koju otkrivam u ovoj prelijepoj zemlji upravo KIDS Festival. Oduševljen sam atmosferom I energijom koja ovdje vlada I ta komponenta umjetničkog nereda u kojoj djeca uživaju i mene posebno veseli” istakao je Sorlan.

KIDS Festival danas su posjetili I igraci FK “Zeljeznicar” Dejan Uzelac I Edin Hadžović koji su na opšte oduševljenje najmlađih prihvatili izazov i pokazali svoje fudbalerske vještine.  

Programske aktivnosti  posljednjeg dana 12. KIDS Festivala odvijati će se od 14:00 sati do 17:00 sati na platou Skenderije. Organizatori za sutra najavljuju održavanje tradicionalnog Dana Rafe Žirafe te ceremoniju zatvaranja tokom koje će u saradnji s Francuskim Institutom direkcija KIDS Festival predstaviti četiri najmlađa ambasadora mira. Ceremoniji zatvaranja prethodit će premijerno izdanje projekte MINI STAR koji produciraju regionalni video servis “Infobiro” i modna agencija “NovamaS”. Program počinje u 14: 30 sati sa  modnom revijom malih manekena, nakon čega će djeca posjetitelji moći prošetati crvenim tepihom i davati izjave malim reporterima.

Program 12. KID’S Festivala odvija se pod pokroviteljstvom Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, znanost i kulturu (UNESCO).  Održavanje 12.KID’S Festivala omogućili su: Raiffeisen Banka, USAID te Volkswagen.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner