/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

Kid's festival od naredne godine na Trgu Alija Izetbegović 21.12.2015

 Kid's festival od naredne godine na Trgu Alija Izetbegović

„Projekt Kid's festivala je od posebnog značaja za naš grad, učinit ćemo sve da osiguramo dobru koordinaciju između ministarstva kulture i sporta, saobraćaja i unutrašnjih poslova kako bi se ovaj 13. po redu festival mogao naredne godine uspješno održati na novoj lokaciji na Trgu Alija Izetbegović“, istakao je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na današnjem sastanku sa Suzanom Prahl, direktoricom ovog festivala. Sastanku su prisustvovali i ministri kulture i sporta Mirvad Kurić i unutrašnjih poslova Ismir Jusko, te predstavnici Ministarstava obrazovanja, nauke i mladih, saobraćaja i Općine Stari Grad.

Prema riječima direktorice Prahl, djeca su naša budućnost, zbog čega smo dužni da njihov festival ovaj put organizujemo u samom centru grada, na kojem će imati mogućnost da pokažu svoje ideje, vizije i znanja.

„Kid's festival više ne bi trebao da se posmatra kao 'posebna planeta' ili 'dječiji svijet', zbog čega smo došli na ideju da naredne godine u periodu od 03. do 06. juna ovu manifestaciju ne održavamo daleko od centralnih dijelova grada, kako se to dešavalo do sada“, rekla je Prahl.

Najavila je da će se određeni programi festivala održavati i u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te da su planirane posjete muzejima i Vijećnici,  posebno za djecu koja dolaze iz drugih gradova.

„Ova manifestacija je meni posebno draga, zato što okuplja djecu iz svih bosanskohercegovačkih gradova, kojima želim da iz našeg grada ponesu najljepše uspomene“, naveo je premijer Konaković.

Ministar Kurić je kazao da će njegovo resorno ministarstvo biti aktivno uključeno u ovaj projekt, a predložio je i mogućnost da djeca učesnici festivala prisustvuju predstavama u Pozorištu mladih.

„Rad sa djecom za policiju jedan je od najizazovnijih. Policajci će, sigurno, na najbolji način osigurati festival, ali i iskoristiti priliku kako bi se određeni broj njih i aktivno družio sa dječacima i djevojčicama - učesnicima festivala“, naglasio je na kraju sastanka ministar Jusko.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner