/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

Šarenom paradom otvoren 13. KID’S festival u Sarajevu za svu djecu 03.06.2016

Šarenom paradom otvoren 13. KID’S festival u Sarajevu za svu djecu

''Mnogo djece se skupilo na Kids paradi, u svojim kostimima, sa osmijesima. Svi zajedno ćemo se potruditi da ovo bude najveseliji festival do sada. Također, veliko zadovoljstvo nam čini jer je danas tu s nama i naš izvršni direktor Kid's festivala Tunisa  koji će se nama biti sve dane festivala'', istakla je Susanne Prahl direktorica Kids’festivala.

 

''Ovo je prvi put da sam prisutan i da učestvujem na Kid's festivalu u Sarajevu. Također sam i po prvi put u glavnom gradu BiH u Sarajevu i kao nekome ko po treći put je ove godine organizovao Kid's festival u Tunisu ovo je jedinstvena prilika vidjeti kako Kid's festival izgleda u Sarajevu i naravno napraviti još bolju vezu između Tunisa i BiH. Naš glavni cilj u Tunisu jeste da kroz Kid's festival promovišemo mir, toleranciju i solidarnost i da kroz taj moto privlačimo što veći broj djece i svih učesnika’’, istakao je Ramzi Labidi,izvršni director KidsFesta Tunis.

 

Turska je jedina zemlja koja na svijetu ima dan djeteta 23. april i stoga je za naše učešće na Kid'su od jako važnog značaja, jer svake godine i u BiH slavimo taj praznik. Naš sutrašnji program i rad na radionici će biti jako interesantan i pozivam sve posjetioce Kid's festa da uživaju i da zajedno provedemo lijepo vrijeme'', izjavio je ambasador Turske u BiH, Cihad Erginay. 

 

''Mi smo Kid's festival prepoznali kao jednu odličnu skupinu djece gdje postoje pravi mostovi između različitih država. Kao članica Evropske unije finansirali smo dio festivala i doveli ansambl Mila teatra sa lutkarskom predstavom  ''Ružno pače'' te nadamo se da ćr sutra kada je predstava na programu djeca uživati u izvedbi’’, istakao je Angel Angelov ambassador Republike Bugarske u BiH.

 

Programske aktivnosti 13. KIDS Festivala odvijati  će se svakim danom od 14:00 sati do 17:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića, Domu oružanih snaga BiH te Umjetničkoj galeriji BIH.  Svi festivalski programi su besplatni.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner