/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

Prevencija vršnjačkog nasilja i inkluzija u fokusu 13. KID’S Festivala 04.06.2016

Prevencija vršnjačkog nasilja i inkluzija u fokusu 13. KID’S Festivala

“Djecu želimo educirati o tome da se vršnjačko nasilje prekida tek onda kada se prijavi. Nažalost, cijeli sistem nekad zna i da ne funkcioniše i da djeca budu obeshrabrena jer kad prijave slučaj niko ne reaguje. Tu prijavu trebaju da ponove i da budu dosljedni i moraju prijavljivatu svaku vrstu nasilja koja se provodi nad njima, bilo da se rado o fizičkom, verbalnom ili cyber nasilju. Zbog toga smo izradili i kratkometražni film ‘Stop nasilju u školama – ti nisi sam’ koji je dostavljen u više od 1200 škola u FBiH’’, izjavila je Merima Spahić iz Udruženja “Kap”.

 

Sa ciljem kreiranja okruženja jednakih mogućnosti za svu djecu, USAID sa partnerskom organizacijom "Dajte nam šansu", i ove godine na Kid’s Festivalu  predstavlja inkluzivni kutak.  Kutak je otvoren u prostorijama Doma Armije, gdje će mališanima svaki dan  biti omogućena druženja i zabava uz mnoštvo zanimljivih sadržaja poput modeliranja, umjetničke radionice i face paintinga. U svečanoj sali Doma oružanih snaga BIH posjetici su imali priliku uživati u predstavi “Ružno pače“ u izvedbi «Mila Teatra» iz Sofije, a Kid's pozornica danas je osim za nastupe osnovnih škola poslužila kao modna pista za defile «Mini Star»

 

Programske aktivnosti 13. KIDS Festivala odvijaju se svakim danom od 14:00 sati do 17:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića, Domu oružanih snaga BiH te Umjetničkoj galeriji BIH.  Svi festivalski programi su besplatni.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner