/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Održan 14. Kid’s fest Sarajevo 05.06.2017

Održan 14. Kid’s fest Sarajevo

U Sarajevu je danas održano 14. izdanje KidsFesta, najveće nezavisne manifestacije za djecu i mlade u zemlji i regionu.

Ovogodišnja Kid's parada bila je svojevrsno putovanje kroz bogatu historiju bh. prijestolnice, a vesela povorka prošetala se od Sebilja do Vijećnice, Latinske ćuprije, potom Zlatarskom ulicom do Ferhadije, a šetnja je okončana na Trgu Alije Izetbegovića gdje je upriličen program otvaranja.

Mnogo je razloga zbog kojih smo ove godine odlučili predstaviti  jednodnevni format Kid'sFesta Sarajevo. Ovim revidiranim izdanjem je svaki  posjetilac iz bilo kojeg grada u prilici da u potpunosti uživa u svim sadržajima Kid's Festa. Ono što je ostalo nepromijenjeno  su naše želje i nastojanja da i ove godine  ugostimo cijelu Bosnu i Hercegovinu te da iz Sarajeva u svijet pošaljemo sliku diverziteta, mladosti i mira. Ovdje pred svima vama želim ponoviti da KidsFest nije samo jedan dan, on je iskustvo koje traje za cijeli živor", istakla je na otvaranju Susanne Prahl, direktorica  Kid’s Festa Sarajevo.

Festival su u prisustvu direktorice otvorili Nj.E Nicola Minasi, ambasador Italije te Nj. E. Manoel Gomes Pereira, ambasador Brazila u BiH. U sklopu programa otvaranja 14. KidsFesta dodjeljena je zahvalnica MUP-u Kantona Sarajevo za dugogodišnju podršku, a publika je ovacijama ispratila izlazak na scenu predstavnika višestruko nagrađene Specijalne olimpijade BiH na Zimskim olimpijskim igrama 2017. u Austriji.

14. Kid'sFest Sarajevo održan je na više lokacija: Dom Oružanih snaga i Umjetničke galerije BiH smješten na Trgu Alije Izetebgovića, Kids Stage bio je mjesto susreta i jedinstvena platforma za mnogobrojne dječije talente. Mališanima iz Maglaja, Ljubinja, Zenice, Brčkog, Sarajeva i drugih bh. gradova pružena je prilika da se igrokazima, plesom i recitatima predstave publici koja je uživala u višesatnom programu.

Programi 14. Kid’s Festival održani su pod pokroviteljstvom Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO).Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner