/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Na Kids Festivalu: Blog Alma Telibećirević 20.06.2008

Kazu da si sretan onoliko koliko uspiješ druge usrećiti..
Mislim da u jednom dijelu godine prikupim zalihe sreće koje me trebaju služiti tokom cijele godine...
Po vokaciji bih trebala biti slikar, ali ipak to više volim raditi za sebe a za novac se bavim poslovima koji su uskio vezani za različite vrste umjetnosti, film, koncerti, festivali…

više informacija »

MATTHEW RYCROFT, Britanski ambasador na web-u 12.06.2008

Jučer sam proveo dan na Kids Festivalu, u sportskom centru Zetra u Sarajevu. Naša ambasada tradicionalno podržava ovaj Festival još od dana kada je ustanovljen. Mi vjerujemo da su djeca budućnost BiH, i zato smo uvijek bili spremni pružiti podršku aktivnostima koje imaju pozitivan uticaj na mlade… kada su u pitanju tinejdžeri i studenti, mi smo se uvijek aktivno bavili pitanjima reforme obrazovanja (to je bila naša ključna tema u BiH tokom britanskog predsjedavanja EU 2005.), a kada su u pitanju osnovci, ja sam jučer po drugi put učestvovao na Kids Festu u radionici Misije OSCE, Čitaj BiH, čiji je cilj probuditi ljubav najmlađih prema knjizi, i potaknuti ih da čitaju.

više informacija »

DAN POLICIJE NA Kid's Festivalu 11.06.2008

Bernard Henri Levy posjetio Kids Festival. Zadnji dan trajanja Kids festivala u posjeti je bio počasni Predsjednik Viakult Office-a, francuski filozof Bernard Henri Levy koji je zajedno sa djecom učestvovao u mnogobrojnim radionicama.

Levy je, 2003. godine, bio jedan od osnivača Kids Festivala zajedno sa Susanne Prahl Landžo i Samirom Landžo. Njegov film "Bosna" biti će prikazan, dan nakon zatvaranja Kids Festivala, u srijedu 11.06.2008 godine u 19h30min u dvorani CDA (Gabelina br.16). Projekcija će biti organizirana od strane Francuskog Kulturnog Centra „Andre Malraux“.

više informacija »

Evropska unija podržava Dječiji Festival 10.03.2011

Evropska unija je za ovaj projekat obezbijedila finansiranje u iznosu od 100.000 eura a projekat će se realizovati u 2008 i 2009. godini. Dječiji festival je najveća i najambicioznija manifestacija za djecu i mlade u cijeloj Bosni i Hercegovini ali i regiji Balkana. To je istinski dječiji festival koji sadrži veliki broj aktivnosti, interaktivnog druženja, obrazovne i zabavne aktivnosti – i predstavlja ogromno platformu razmjene za mlade iz BiH.

više informacija »

Poziv na specijalnu konferenciju 5. Kid's festivala 08.05.2011

Pozivamo Vas na specijalnu press konferenciju 5. Kids Festivala koja će biti upriličena dana 10. 06. 2008. u 15h 00 u prostorima V.I.P. salona Olimpijske dvorane Zetra povodom uspješno održanog najvećeg regionalnog događaja za djecu -Kids Festivala!

Prisutnima na press konferenciji će se obratiti direktorica Kids Festivala Susanne Prahl Landžo, koja će ovom prilikom ugostiti jednog od najuspješnijih suvremenih filozofa, te ujedno i počasnog Predsjednika udruženja Via Kult, velikog prijatelja BIH- Bernard Henri Levy-a!

više informacija »

Današnji moto: ZAŠTITA OKOLIŠA 08.06.2008

“Zaštita okoliša” moto je današnjeg, trećeg dana Kid’s festivala,  a cilj je podučiti djecu o važnosti očuvanja i zaštite životne okoline. Današnji specijalni gost Festivala je britanski ambasador NJ.E. Matthew Rycroft koji će, osim štandova i radionica, posjetiti i književni kutak “Čitaj BiH”, te umjetničku radionicu “Djeca i Evropa”, gdje će zajedno sa djecom učestvovati u izradi plakata s dječijim vizijama Evrope.

više informacija »

TOLERANCIJA I JEDNAKOST 06.05.2008

Prvi dan festivala protekao je po očekivanom planu, i sva djeca su se družila sa našim V.I.P. gostima. Američki ambasador Charles L.English, španski ambassador Jose Maria Castavijeo Bolibar i kineska diplomatska delegacija na čelu sa zamjenikom ambasadora Li Shaoqing-om obišli su štandove festivala i uživali u radosti mališana.

više informacija »

"Kid's Festival" od 06.- 10.lipnja 05.06.2011

SARAJEVO - Šef Delegacije Europske komisije u BiH Dimitris Kourkoulas otvorio je u petak 06. lipnja u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Zetra" 5. "Kid's Festival" u BiH.

Na prostoru staze za brzo klizanje do 10. lipnja, kada se završava Festival, svakodnevno će se održavati zabavno-edukativne radionice sa početkom u 13 sati, dok je dvorana “Zetra” rezervirana za filmske projekcije koje će počinjati u 16.30 sati.

više informacija »

Kourkoulas otvorio Kid's Festival 06.06.2008

Bogat festivalski program održavat će se na prostoru staze za brzo klizanje te u dvorani "Zetra", koja je preuređena u veliku kinosalu sa 6.000 mjesta.

Njegov prvi dio svakodnevno će počinjati u 13 sati otvaranjem niza zabavno-edukativnih radionica, dok je drugi dio posvećen filmskim projekcijama koje će počinjati u 16.30.

više informacija »

Kid's Festival 2008 08.05.2008

Ovogodišnji peti po redu Kids Festival održat će se od 6. do 10. juna u Olimpijskom kompleksu Zetra u Sarajevu, i to na prostoru staze za brzo klizanje i u dvorani koja će biti preuređena u veliku kino salu. Prvi dio programa bit će zabavno-edukativne radionice koje će svaki dan trajati od 13 do 16 sati, dok će drugi dio sa filmskim projekcijama počinjati od 16.30 sati. Na festivalu će pored domaćih umjetnika učestvovati i veliki broj inostranih izvođača i gostiju, a u okviru filmskog programa festivala djeci će biti prikazana nova velika svjetska filmska ostvarenja.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner