img/okvir.png
4. juni 2017.

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2017 ViaKult

UNICEF učestvuje na Kid's Festivalu 2008. 12.10.2007

Ured UNICEF-a u BiH učestvovat će na ovogodišnjem Kid's Festivalu, najvećem događaju za djecu i mlade u BiH i na prostoru Balkana.
UNICEF će angažovati mnoštvo mladih volontera koji će pomagati u radionicama i igrama za djecu o temi socijalne inkluzije. UNICEF-ov štand uključuje i videokorner koji će prikazivati "One Minute Junior" filmove koje je nedavno snimilo i montiralo 26-oro djece iz BiH tokom petodnevne radionice u Sarajevu. Radionicu su organizirali UNICEF i One Minute Fondacija u sklopu projekta "Škole i zajednice - prijatelji djece".

više informacija »

Raiffeisen banka podržava Kid’s Festival 14.09.2007

Ugovor su potpisali direktor Udruženja građana ViaKult Office koje organizuje Festival, Susanne Prahl-Landžo i direktor Raiffeisen banke Michael G. Mueller.

Raiffeisen banka nastoji svoj uspjeh podijeliti sa građanima Bosne i Hercegovine, i to kroz podršku projektima koji su od značaja kako za lokalnu tako i širu zajednicu. Jedan od takvih projekata je Kid’s festival - tradicionalni događaj koji kroz zabavu i edukaciju okuplja mlade iz cijele Bosne i Hercegovine.

više informacija »

"Save the Children" prvi put na Dječijem festivalu u Sarajevu 08.06.2007

Osim promotivnog štanda, Save the Children će, u saradnji s partnerskim organizacijama i djecom a u okviru globalne kampanje "Ispravimo budućnost kroz obrazovanje", organizovati i kreativne radionice za djecu.

Te radionice uključuju Mural o temi "Obrazovanje i mir", Kolaž "Svijet kakvim ga mi vidimo" i Oslikavanje na licu (face paintina) "Simboli prema izboru djece".

više informacija »

Podrška Evropske Unije Kid’s Festivalu 01.06.2007

Evropska Unija osigurala je 100.000 eura za Kid’s festival u ovoj i narednoj godini jer je Kid’s festival najveća i najambicioznija manifestacija za djecu i mlade u BiH i ostatku regije. To je festival istinski namijenjen djeci sa bezbroj interaktivnih edukativnih i zabavnih sadržaja.ViaKult Office obezbjeđuje besplatan prevoz  za djecu koja dolaze iz svih dijelova BiH da bi tako osigurali dolazak za nekoliko desetina hiljada djece na Kid’s festival.

Posebni napori uloženi su za djecu s posebnim potrebama kojima je posvećen 2.dan Kid’s festivala uz pomoć  bosansko hercegovačkog Crvenog krsta i Međunarodnog Crvenog Krsta (ICRC).

Odlična saradnja uspostavljena je i sa Policijom Kantona Sarajevo i ostalim policijskim strukturama u BiH, torganizovane su jednosatne posjete djece policijskim agencijama, pa tako će danas, 6.juna, djeca iz Breze posjetiti Agenciju za istrage i zaštitu u Lukavici u Istočnom Sarajevu.

Poziv na otvorenje i press konferenciju 5. Kid's festivala 27.05.2007

Želimo Vas obavijestiti da se sutra u 13h u Olimpijskoj dvorani Zetra otvara 5. Kid's festival, jedan od najvećih dječjih festivala u regiji.

Prvih 200 posjetilaca dobit će besplatnu majicu Kid's festivala. Cijena ulaznice je 2 konvertibilne marke. Festival će svečano otvoriti ambasador Dimitris Kourkoulas, šef misije Evropske komisije u BiH. Ovim putem Vas pozivamo na press konferenciju koja će se održati sutra u 15 h u V.I.P. salonu Olimpijskog kompleksa Zetra.

Festival će posjetiti veliki broj ambasadora meðu njima američki ambassador Charles L. English. Nadam se da ćete se odazvati našem pozivu na konferenciju i otvorenje Kid's festivala.

Dnevni raspored Kid's festivala 13.05.2007

Kid's festival se ove godine prvi put održava na velikom prostoru Olimpijske dvorane Zetra te tako nudi još šire i bogatije sadržaje nego prethodnih godina. Pored projekcija dječjih filmova i mnoštva kreativnih radionica i igraonica, Kid's festival nudi i korisne edukativne sadržaje o identitetu, zdravlju i okolišu djeteta. Također, 2.dan Festivala posvećen je i prilagođen djeci sa posebnim potrebama. Uz gostovanje meðunarodnih zabavljača, na Festivalu svaki dan, gostuju i ambasadori stranih zemalja u BiH (više informacija o gostima u dnevnom rasporedu).

više informacija »

Poziv na press konferenciju 5. Kid's festivala 05.05.2007

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na Press konferenciju povodom održavanja petog Kid's Festivala koji će se održati od 6. do 10. juna 2008. godine u Olimpijskom kompleksu ZETRA u organizaciji Ureda za međunarodnu kulturnu saradnju Viakult Office. Dosadašnji Festivali pokazali su da je riječ o najvećem bosansko-hercegovačkom nezavisnom događaju za djecu koji svake godine okupi oko 40.000 djece iz čitave Bosne i Hercegovine. I ove godine Kid's Festival ponudit će djeci mnoštvo događaja kao i najnovije svjetske filmske hitove.

više informacija »

Još jedna novost na Kid’s Festivalu! 02.05.2007

Ove godine, prvi put ćete imati priliku posjetiti štand DD “Dječija i omladinska štampa” Sarajevo i prisustvovati radionici “MALI VESELI NOVINARI” koju pripremaju glavni i odgovorni urednici Malih novina, Vesele sveske i Barimbe.

Kroz polusatni performans naučiće vas kreativnom novinarstvu i pisanju vijesti. Svaki učesnik radionice će besplatno dobiti primjerak novina u kojima ce uživati čitajući ih na moru, planini, gradu ili selu tokom ljetnog raspusta! Čekamo vas MALI VESELI NOVINARI!

Najveći dječiji festival u Bosni i Hercegovini na novoj lokaciji! 01.05.2007

Najveći dječiji festival u Bosni i Hercegovini na novoj lokaciji!
Više informacija potražite na web stranicama - www.djecijastampa.ba i www.kidsfest.ba

više informacija »

Završni pregled Kidsfesta 2007. 01.07.2007

Održao se u Kulturno Sportskom Centru Skenderija, u Sarajevu od 08. do 14. juna 2007. Svaki dan program je počinjao u 12h - dva sata prije zvaničnog početka, zbog velikog broja posjetilaca koji su ranije dolazili na festivalsku lokaciju. Ove godine na Festivalu je bio znatno veći broj stranih zabavljača: mađioničari, žongleri, klovnovi, mimički teatar, Orkestar Caramba Samba, Bosnian Child Foundation, umjetnici s balonima... Kao i prethodnih godina, mala i odrasla publika mogla je uživati u šarolikom programu, u više od 30 kreativnih i edukativnih radionica kao i u izvedbama koje su ovogodišnji Kids Festival učinile pravom “dječijom planetom”. Svaki dan imao je svoj poseban glavni dnevni događaj. Glavni dio programa sa plesnim grupama, pop zvijezdama, nagradnim igrama, takozvani Dječiji party, organizovan je svaki dan prije projekcije filma u 17h. Kid's Festival je bio ogromno multietničko dešavanje na kojem su se sastajali umjetnici i izvođači iz mnogih zemalja. Svijetla strana BiH definitvno se proširila unutar i izvan svojih granica.

više informacija »
Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba

partneri kid's festivala