/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

4 Kid's festival 2007. 08.05.2008

Nakon veoma uspješnih izdanja u protekle 3 godine, Kid's Festival u organizaciji NVO ViaKult Office postao je najveći bosansko-hercegovački nezavisni događaj za djecu i mlade koji je na zadnjem Festivalu okupio skoro 40.000 djece iz čitave BiH. Ovogodišnji, 4 po redu Kids Festival održat će se od 08. do 14. juna 2007 godine u KSC Skenderija i kao i prethodnih godina, prisustvovat će mu djeca iz čitave Bosne i Hercegovine. Na 4. Kids Festivalu učestvovat će veliki broj raznih inostranih izvođača i gostiju na zahtjev djece koja su tokom godine u svojim pismima molili da se poveća broj klovnova, mađioničara i muzičara. Ove godine djeca će uživati u predstavama umjetnika iz SAD, Velike Britanije, Njemačke, Holandije, Kanade i Italije.

više informacija »

Kid's festival u Zetri 08.03.2007

S velikim ponosom Vas obavještavamo da je KJP ZOI84 OCS D.O.O. ove godine domaćin najveće manifestacije za djecu - KIDS FESTIVALA.
KIDS FESTIVAL će biti održan od 6. do 10. juna u olimpijskom kompleksu Zetra. Ovo je najveći nezavisni događaj za djecu i mlade u jugoistočnoj Europi.

Svake godine Festivalu prisustvuje preko 40.000 djece iz svih krajeva BiH.

više informacija »

Nastupanje umjetnice balona 10.11.2007

Kao i zadnjih godina i ove godine će se u Sarajevu održati Kid´s Festival - Dječji Festival, koji će djeci i mladima iz cijele Bosne i Hercegovine ponuditi razne, uzbudljive aktivnosti diverznih umjetnika iz cijelog svijeta, tako da će biti za svakog ponešto interesantno. Goethe - Institut BiH i ove godine sudjeluje na Festivalu i dovodi mladu umjetnicu balona gđu. Sinu Grajnart u Sarajevo. Njenim perfekcionizmon te izraženim osječajem/smislom za rad sa djecom i mladima mlada umjetnica planira djecu i mlade dovesti do spoznaje da je zajedno moguće mnogo više postići. Umjetnica će pokušati kroz igru približiti im činjenicu da od njihovog zajedničkog rada i njihova budučnost u sopstvenoj zemlji ovisi. Na osnovu njene umjetničke nadarenosti će sa velikom vjerovatnoćom njenim planiranim aktivnostima sa balonima oduševiti svu publiku i podstaći je da učestvuje u njenim aktivnostima. Više informacija na homepage-u festivala.

UNICEF učestvuje na Kid's Festivalu 2008. 12.10.2007

Ured UNICEF-a u BiH učestvovat će na ovogodišnjem Kid's Festivalu, najvećem događaju za djecu i mlade u BiH i na prostoru Balkana.
UNICEF će angažovati mnoštvo mladih volontera koji će pomagati u radionicama i igrama za djecu o temi socijalne inkluzije. UNICEF-ov štand uključuje i videokorner koji će prikazivati "One Minute Junior" filmove koje je nedavno snimilo i montiralo 26-oro djece iz BiH tokom petodnevne radionice u Sarajevu. Radionicu su organizirali UNICEF i One Minute Fondacija u sklopu projekta "Škole i zajednice - prijatelji djece".

više informacija »

Raiffeisen banka podržava Kid’s Festival 14.09.2007

Ugovor su potpisali direktor Udruženja građana ViaKult Office koje organizuje Festival, Susanne Prahl-Landžo i direktor Raiffeisen banke Michael G. Mueller.

Raiffeisen banka nastoji svoj uspjeh podijeliti sa građanima Bosne i Hercegovine, i to kroz podršku projektima koji su od značaja kako za lokalnu tako i širu zajednicu. Jedan od takvih projekata je Kid’s festival - tradicionalni događaj koji kroz zabavu i edukaciju okuplja mlade iz cijele Bosne i Hercegovine.

više informacija »

"Save the Children" prvi put na Dječijem festivalu u Sarajevu 08.06.2007

Osim promotivnog štanda, Save the Children će, u saradnji s partnerskim organizacijama i djecom a u okviru globalne kampanje "Ispravimo budućnost kroz obrazovanje", organizovati i kreativne radionice za djecu.

Te radionice uključuju Mural o temi "Obrazovanje i mir", Kolaž "Svijet kakvim ga mi vidimo" i Oslikavanje na licu (face paintina) "Simboli prema izboru djece".

više informacija »

Podrška Evropske Unije Kid’s Festivalu 01.06.2007

Evropska Unija osigurala je 100.000 eura za Kid’s festival u ovoj i narednoj godini jer je Kid’s festival najveća i najambicioznija manifestacija za djecu i mlade u BiH i ostatku regije. To je festival istinski namijenjen djeci sa bezbroj interaktivnih edukativnih i zabavnih sadržaja.ViaKult Office obezbjeđuje besplatan prevoz  za djecu koja dolaze iz svih dijelova BiH da bi tako osigurali dolazak za nekoliko desetina hiljada djece na Kid’s festival.

Posebni napori uloženi su za djecu s posebnim potrebama kojima je posvećen 2.dan Kid’s festivala uz pomoć  bosansko hercegovačkog Crvenog krsta i Međunarodnog Crvenog Krsta (ICRC).

Odlična saradnja uspostavljena je i sa Policijom Kantona Sarajevo i ostalim policijskim strukturama u BiH, torganizovane su jednosatne posjete djece policijskim agencijama, pa tako će danas, 6.juna, djeca iz Breze posjetiti Agenciju za istrage i zaštitu u Lukavici u Istočnom Sarajevu.

Poziv na otvorenje i press konferenciju 5. Kid's festivala 27.05.2007

Želimo Vas obavijestiti da se sutra u 13h u Olimpijskoj dvorani Zetra otvara 5. Kid's festival, jedan od najvećih dječjih festivala u regiji.

Prvih 200 posjetilaca dobit će besplatnu majicu Kid's festivala. Cijena ulaznice je 2 konvertibilne marke. Festival će svečano otvoriti ambasador Dimitris Kourkoulas, šef misije Evropske komisije u BiH. Ovim putem Vas pozivamo na press konferenciju koja će se održati sutra u 15 h u V.I.P. salonu Olimpijskog kompleksa Zetra.

Festival će posjetiti veliki broj ambasadora meðu njima američki ambassador Charles L. English. Nadam se da ćete se odazvati našem pozivu na konferenciju i otvorenje Kid's festivala.

Dnevni raspored Kid's festivala 13.05.2007

Kid's festival se ove godine prvi put održava na velikom prostoru Olimpijske dvorane Zetra te tako nudi još šire i bogatije sadržaje nego prethodnih godina. Pored projekcija dječjih filmova i mnoštva kreativnih radionica i igraonica, Kid's festival nudi i korisne edukativne sadržaje o identitetu, zdravlju i okolišu djeteta. Također, 2.dan Festivala posvećen je i prilagođen djeci sa posebnim potrebama. Uz gostovanje meðunarodnih zabavljača, na Festivalu svaki dan, gostuju i ambasadori stranih zemalja u BiH (više informacija o gostima u dnevnom rasporedu).

više informacija »

Poziv na press konferenciju 5. Kid's festivala 05.05.2007

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na Press konferenciju povodom održavanja petog Kid's Festivala koji će se održati od 6. do 10. juna 2008. godine u Olimpijskom kompleksu ZETRA u organizaciji Ureda za međunarodnu kulturnu saradnju Viakult Office. Dosadašnji Festivali pokazali su da je riječ o najvećem bosansko-hercegovačkom nezavisnom događaju za djecu koji svake godine okupi oko 40.000 djece iz čitave Bosne i Hercegovine. I ove godine Kid's Festival ponudit će djeci mnoštvo događaja kao i najnovije svjetske filmske hitove.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner