/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Opis 3. Kid's Festivala 27.05.2006

“ViaKult Office” nastavlja sa organizacijom jedne od najvećih kulturnih i zabavno-edukativnih manifestacija, KIDS FESTIVAL-om! Nakon veoma uspješnih Kids Festivala 1 i 2, na redu je Kids Festival 3.

više informacija »

Prva press konferencija 3 KF 22.05.2006

Press Konferencija će se održati u srijedu 24.05.2006 god.) u maloj sali Doma Policije (Tina Ujevića 1) sa početkom u 11h.

više informacija »

Kidsfest u Sudanu 22.05.2006

Susanne Prahl Landžo, direktor „Kid's Festivala“ prisustvovala je, kao počasni gost, na Festivalu za mlade „Drums of peace“ („Bubnjevi za mir“) u Khartoumu, Sudan. Posjeta je rezultat inicijative britanskog ambasadora u Sudanu NJ.E. Ian Cliffa koji je bio ambasador Velike Britanije u BiH od 2001 do 2005.god. Britanska ambasada je veoma važan partner Kid's festivala i podržava ga od samog početka. Sličnost u ciljevima i organizaciji dala su ideju ambasadoru Cliff da uveže ove dvije manifestacije.

više informacija »

3. Kids Festival, 9-15. juni 2006. 18.06.2006

“Kid’s Festival” – najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Europi. Postao tradicionalni događaj kojem se sva djeca iz BiH raduju svake godine - jedinstvena kombinacija edukacije i zabave. Ogroman uspjeh KF-a ukazuje na važnost izgradnje povjerenja među mladima BiH.

više informacija »

Završni pregled Kidsfest-a 2005. 16.06.2005

Drugi Kid’s Festival - Bosna i Hercegovina, održao se u KSC Skenderija u Sarajevu prve sedmice školskog ljetnog raspusta (od 10. do 16 juna 2005. godine) uz prisustvo preko 30. 000 djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Veliko multietničko okupljanje izašlo je iz okvira granica BiH. Kid’s Festival je u svom drugom izdanju već postao tradicionalni festival u BiH.

više informacija »

Završni pregled Kidsfest-a 2004. 17.06.2004

Nakon veoma uspješnog izdanja u junu 2004. godine, Kid’s Festival u organizaciji U.G. ViaKult Office postao je najveći bosansko-hercegovački nezavisni događaj za djecu i mlade koji je okupio preko 25.000 djece iz čitave Bosne i Hercegovine. Pored brojnih pohvala domaćih i inostranih institucija, partnera, sponzora, učesnika i posjetilaca Festivala, Ministarstvo Vanjskih Poslova Njemačke ovaj događaj proglasilo je „model-projektom“ za sve događaje ove vrste u Evropi i opis istog postavilo na oficijelnu web stranicu Ministarstva. Kid’s Festival je od strane NATO-a uvršten u izbor najboljih projekata decenije nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma i slike sa Festivala uvrstio u prestižnu knjigu koja je izdata tom prilikom.

više informacija »

PR materijal 16.06.2010

PR materijal

Projekcijom filmskog hita studija Dreamworks "How to train your dragon" zvanično je zatvoren program 7. KID'S Festivala. U mnogobrojnim aktivnostima ove godine učešće je uzelo preko 40.000 mališana koji su u organizovanim i slobodnim posjetama stizali iz cijele zemlje. Prije zvaničnog početka programa posljednjeg dana odražavanja 7. KID'S Festivala upriličena je svečana ceremonija zvaničnog preimenovanja centra Zetra u olimpijski centar "Juan Antonio Samaranch". Svečanosti je nazočio Alejandro Enrique Alvargonzález San Martin, ambasador Kraljevine Španije koji je potom obišao festivalska dešavanja.

više informacija »

PR materijal 15.06.2010

PR materijal

Danas, petog dana održavanja u posjeti 7. KID'S Festivalu boravio je Valentin Inzko, visoki predstavnik Evropske unije u našoj zemlji "Želim čestitati organizatorima ovog jedinstvenog događaja za djecu, i siguran sam da ako svi budemo slušali dječije želje, snove i prijedloge da nas čeka bolja budućnost", izjavio je Inzko okupljenim novinarima.

više informacija »

PR materijal 15.06.2010

PR materijal

Tokom četvrtog dana 7. Kid's Festivala upriličen je tradicionalni Dan policije. U sklopu aktivnosti rada policije u zajednici, policijski službenici iz raznih bh. agencija za sprovođenje zakona iskoristili su ovu priliku da se druže sa djecom, da im predstave rad policije, kao i da ih nauče pravilima u oblasti sigurnosti u saobraćaju, internet kriminala, te opasnostima interneta za djecu. Policajci su djeci održali i kratak kurs tehnika samoodbrane.

više informacija »

PR materijal 13.06.2010

PR materijal

Projekcijom filmskog hita LEDENO DOBA 3: DINOSAURUSI DOLAZE okončan je program trećeg dana 7. KIDS Festivala. Više hiljada dječaka i djevojčica iz svih krajeva naše zemlje učestvovalo je u više od 70 edukativnih radionica postavljenih na vanjskom i unutrašnjem dijelu Zetre. Show program u izvedbi performera fondacije Out Of Area, i danas je izazvao oduševljenje prisutnih.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner