/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 12.06.2010

PR materijal

Projekcijom filma WINX: TAJNA IZGUBLJENOG CARSTVA završen je drugi dan ovogodišnjeg KID'S Festivala. Na hiljade mališana uživalo je u cjelodnevnom programu koji je okončan spektaklom KIDS COSMIC SHOW. U posjeti Festivalu danas je boravila nj.e. Maryse Berniau, ambasadorica Francuske koja je posjetila promotivni štand francuske ambasade te je na poziv direkcije ZOI 84 i KID'S Festivala posadila drvo prijateljstva u olimpijskom parku Zetre. Posebnu pažnju okupljenih na Zetri izazvao je spust deset padobranaca sa zastavama Evropske unije koji su upriličili pripadnici EUFOR-a. Grupa animatora i zabavljača boravila je u posjeti Pedijatrijskoj klinici te uz podjelu poklona pozvala djecu da već naredne godine posjete Festival.

više informacija »

PR materijal 09.06.2010

PR materijal

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić primio je danas predstavnike Kid's Festivala, Susanne Prahl, Almu Telibecirević i Harisa Bilalovića, povodom predstojećeg 7. Kid's Festivala koji ce će između 11. i 16. juna održati u Sarajevu.

više informacija »

PR materijal 08.06.2010

Sa dvije projekcija filma "ASTRO BOY" u prostorima kina Mogorjelo danas je u Čapljini održan drugi Kid's Day. Nekoliko stotina djece iz Čapljine i okolice, dočekalo je predstavnike Kid's Festivala koji su pozvali mališane da se pridruže svojim vršnjacima iz drugih gradova na ovogodišnjem Festivalu.

više informacija »

PR materijal 04.06.2010

PR materijal

Danas je u prostorima VIP salona olimpijskog kompleksa Zetra održana press konferencija povodom početka 7. KID'S Festivala. Organizatori su potvrdili da su postignuti svi tehnički preduslovi potrebni za realizaciju ovogodišnjeg Festivala. Zvanično otvorenje KIDS Festivala kao i prethodne godine obilježiti će šarena parada u sklopu koje će povorka od nekoliko stotina učesnika proći kroz uži centar Sarajeva.

više informacija »

PR materijal 17. 05. 2010

PR materijal

Danas je uprilicen susret delegacije KIDS Festivala sa clanom Predsjednistva BiH Zeljkom Komsicem. Predstavnici delegacije, predvodjeni direktoricom Kid's Festivala Susanne Prahl zahvalili su gospodinu Komsicu na konstantnoj podrsci njihovome radu, te mu predstavili ovogodisnje aktivnosti u kojima ce, kao i svake godine do sada, ucestvovati djeca iz cijele Bosne i Hercegovine.

više informacija »

PR materijal 14. 05. 2010

PR materijal

Danas je u prostorima Gradske uprave uprilicen susret predstavnika KIDS Festivala i Gradske uprave Grada Sarajeva. Tokom susreta delegacija KIDS Festivala informisala je gradonacelnika Sarajeva o ovogodisnjim aktivnostima u kojima ce ucesce uzeti preko 40, 000 malisana koji ce tokom pet festivalskih dana biti gosti glavnog grada.

više informacija »

PR materijal 10.02.2010

Švicarska ponovo podržava Kids Festival
Švicarska je, po sedmi put, važan sponzor Kids Festivala. Švicarska Ambasada i Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) od samog početka prepoznali su važnost zbližavanja djece iz cijele BiH. "Nakon primarnih zadataka švicarske razvojne sradnje, kao što su obnova i ekonomski razvoj, jedan od naših prioriteta je i gradnja mostova između mladih ljudi koji će pozitivnim stavovima doprinijeti obnovi zemlje" rekao je Thomas Ruegg, direktor Švicarske agencije za razvoj i saradnju u BIH. "Osim finansijske podrške, važan je i umjetnički doprinos: žongleri, izložbe, radionice za stripove… Prisustvo švicarskih umjetnika je značajan doprinos edukativnoj i međunarodnoj kvaliteti Kid’s Festivala", rekla je Susanne Prahl Landžo. Svake godine, jedna od glavnih atrakcija za najmlađe posjetioce festivala je štand Švicarske sa kojeg se distribuiraju omiljeni proizvodi mladih posjetilaca kao sto su kape, značke itd.

PR materijal 17.06.2009

Projekcijom posljednjeg filma iz radionice studija Dreamworks „Cudovista protiv vanzemaljaca“ veceras je zatvoren 6. KIDS festival. Preko 40.000 djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine uzivali su u mnogobrojnim programskim sadrzajima tokom proteklih sest dana.

više informacija »

PR materijal 16.06.2009

Projekcijom animiranog filma „Prica o Desperou“ zakljucen je visesatni program petog dana ovogodisnjeg KIDS festivala. Danas su na vanjskoj platformi kompleksa Zetra KIDS-ovcima svoje standove predstavile: ambasada Grcke, ambasada Svicarske, ambasada Malezije te ambasada SAD-a.

više informacija »

PR materijal 15.06.2009

Cetvrtog dana odrzavanja KIDS festival posjetio je ambasador Norveske nj.e Jan Braathu. Ambasada Kraljevine Norveske ovogodisnji KIDS festival podrzala je sa 40.000 KM

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner