img/okvir.png
Hvala vam djeco

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2018 ViaKult

PR materijal 22.05.2007

U okviru završnih priprema za 4. Kids Festival, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je održan sastanak na kojem su direktorica Festivala Susanne Prahl-Landžo i Jusuf Zornić, portparol MUP-a KS, dogovorili i potvrdili nastavak odlične saradnje Festivala i Mup-a Kantona Sarajevo.

više informacija »

PR materijal 21.05.2007

Kid’s Festival će se održati po četvrti put od 8.-14.6.2007. u KSC Skenderija u Sarajevu. To je najveća manifestacija za djecu i mlade u BiH i cijeloj regiji Balkana: 40.000 učesnika došlo je prošle godine iz cijele zemlje. Najbolji filmovi, međunarodni i domaći umjetnici, razni izvođači nude raznovrstan program i prave nezaboravan događaj za djecu iz svih krajeva BiH.

više informacija »

PR materijal 15.06.2006

Kid's festival je upravo završio! Za ovih sedam dana posjetilo nas je preko 35 hiljada djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Mališani su zadovoljni ovogodišnjim sadržajima na Kid's festivalu što dokazuju i njihove izjave koje su davali u medijima proteklih sedam dana. Ove godine smo imali veliki broj stranih gostiju. Naročito smo ponosni što su ambasadori zemalja koje imaju svoja predstavništva u BiH, prepoznali kvalitet Kid's festivala kao jedinstvenog događaja za djecu, a samim tim ga i podržali. Osim ambasadora, imali smo i veliki broj stranih umjetnika koji su uzeli učešće u ovom događaju.

više informacija »

PR materijal 15.06 2006

U subotu i nedjelju (17. i 18. juni) u Bihaću će biti održan Kid's vikend. Naime, bihaćki mališani će imati priliku vidjeti četiri filmske projekcije (Lassie, Tko je smjestio Crvenkapici, Zathura i Oliver Twist). Osim filmova, djecu će uveseljavati i žonglerski duo Mahvatri. Pozivamo sve mališane u Bihaću da dođu u subotu i nedjelju u minipleks dvoranu Una i pogledaju filmove koje smo pripremili za njih. Za sve informacije u Bihaću možete se obratiti našoj Almi Telibećirević, koordinatorici workshopova, na broj telefona 061/299-469

PR materijal 14.06.2006

Četvrtak (15. juni) je posljednji dan Kid's festivala. Glavni pokrovitelj zadnjeg dana festivala će biti EUPM, a ovaj dan je odabran da bude Dan policije. Tako će policija imati prezentaciju 12 vozila sa specijalnom opremom koja će biti parkirana na parkingu pored platoa Skenderije. Takođe, policija će prezentirati i policijski helikopter, te se nadamo da će djeci biti interesantan i ovaj dan festivala.

više informacija »

PR materijal 13.06.2006

Moto šestog dana Kid's festivala (14. juni, srijeda) će biti Umjetnost. Pokrovitelj dana će biti ambasada Italije koja će imati i svoj štand kojeg će voditi Alessandro Fallavollita, talijanski ambasador zajedno sa suprugom. Svoj štand će imati i ambasada Pakistana koju će voditi ambasadorica Shireen A. Moiz, dok će ambasada Austrije takođe imati štand sa simboličnim poklonima. U videokutku koji će sutra nositi naziv Allegro non troppo, prikazivat će se kratkometražni filmovi. U radionici Make up, naš make up artist, Istok Bratić, će uređivati Segmedinu Srnu, popularnu voditeljicu Federalne televizije. U posjetu će doći i general NATO-a, general Weber. Laura Kibel, talijanska umjetnica, će nastaviti i sutra sa svojim Teatrom nožnih prstiju, kao i Teatro Zero sa predstavom Mjesečari. Za filmsku projekciju je odabran porodični SF spektaktl, Zathura.

PR materijal 12.06.2006

Pokrovitelj petog dana Kid's festivala (13. juni) će biti Švicarska ambasada, a moto dana je International day. Švicarska ambasada će pripremiti specijalna iznenađenja za posjetioce, koje će dijeliti na švicarskom štandu. Laura Kibel, talijanska umjetnica, će voditi radionicu Teatar nožnih prstiju. Naghmes Sobhani, direktorica organizacije Obrazovanje za mir – Institut za Balkan, vodiće radionicu Afrički ples.

više informacija »

PR materijal 11.06.2006

Četvrti dan Kid's festivala (12. juni) će biti britanski dan, s obzirom da je ambasada Velike Britanije glavni pokrovitelj dana čiji će moto biti Kreativnost. Voditelj britanske radionice biće Mathew Rycroft, ambasador Velike Britanije, zajedno sa suprugom. Daniel Lehan, britanski pisac, u saradnji sa British Council-om sutra će postaviti izložbu radova koje su radila djeca na ovoj radionici u prethodna tri dana. Arte, poznata svjetska televizijska stanica će u videokutku predstaviti svoj program Karambolage. Tu će prikazivati kratke emisije kroz koje će malim posjetiteljima, na humorističan način, biti predstavljene kulturološke i jezičke razlike između Francuske i Njemačke.

više informacija »

PR materijal 10.06.2006

Moto trećeg dana Kid's festivala će biti zaštita okoliša, a pokrovitelj dana UNICEF, koji obezbijeđuje preko 15 autobusa za dolazak djece van Sarajeva, vodit će kampanju o veoma važnoj temi, o ptičijoj gripi. Udruženje AWO Bremenhaven i AWO Hildesheim iz Njemačke iskoristili su svoj godišnji odmor kako bi došli u Sarajevo sa Gumenim gradom, radionica koja svakodnevno ispunjava male posjetitelje zabavom i smijehom. Danas (10. juni) su volonteri AWO-a otvorili Gumeni grad čak u 10h, zbog velikog broja posjetitelja iz Sarajeva.

više informacija »

PR materijal 09.06.2006

Drugi dan Kid's festivala održaće se pod motom Tolerancija, a pokrovitelj ovog dana je PEZ koji će posjetitelima podijeliti oko deset hiljada Pez bonbona. Civitas će organizirati posebnu radionicu koja će biti posvećena razgovoru o toleranciji. Također, poznati međunarodni televizijski festival Prix Jeunesse će u videokutku prikazivati filmove o toleranciji. HVB Central profit banka će kroz nagradnu igru svaki dan pokloniti, najsretnijem posjetitelju, dječiju štednu knjižicu sa početnim iznosom od 100KM i ova nagradna igra je počela već danas.

više informacija »
Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba