img/okvir.png
Hvala vam djeco

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2019 ViaKult

Šarenom paradom otvoren 13. KID’S festival u Sarajevu za svu djecu 03.06.2016

Šarenom paradom otvoren 13. KID’S festival u Sarajevu za svu djecu

Tradicionalnom šarenom kroz centar Sarajeva danas je otvoren 13. KID’S Festival. Uz do sada najveći broj učesnika, KIDS paradi se priključio veliki broj zvanica među kojima su predstavnici ambasadaTurske i Bugarske, predstavnika USAID-a I UNESCO-a.

više informacija »

«Kutak inkluzije» i ove godine na Kid's Festivalu 03.06.2016

«Kutak inkluzije» i ove godine na Kid's Festivalu

Jedan od najznačajnijih događaja za djecu i mlade u Jugoistočnoj Evropi - Kid's Festival, ove godine održaće se od 3. do 6 juna, u Sarajevu, na relaciji između trga Alije Izetbegovića i Doma Armije.. Festival, koji se održava po trinaesti put, svojim će programom i zanimljivim aktivnostima pružiti priliku djeci i mladima da se zabave i međusobno zbliže, te razmjene inovativne ideje, vizije i maštu.

više informacija »

Zemaljski muzej BiH partner 13. Kid’s Festivala 02.06.2016

Zemaljski muzej BiH partner 13. Kid’s Festivala

U bašti Zemaljskog muzeja BiH danas je upriličeno potpisivanje memoranduma o saradnji ove muzejske institucije sa Kid’s Festivalom. U prisustvu najbližih saradnika, memorandum su potpisali Susanne Prahl, direktorica Kids Festivala i Mirsad Sijarić, v.d. direktor Zemaljskog muzeja BiH. Potpisivanje protokola o saradnji omogućiti će da organizovane grupe djece iz cijele Bosne i Hercegovine tokom trajanja 13. Kid’s Festivala posjete stalne postavke Zemaljskog muzeja BiH te da učestvuju u radionici koja tematizuje arheologiju.

više informacija »

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 13. KID’S FESTIVALA 25.05.2016

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 13. KID’S FESTIVALA

U hotelu Marriot Courtyard danas je upriličena konferencija za medije na kojoj je predstavljen program 13. Kid’s Festivala koji će biti održan od 03. do 06. Juna na Trgu Alije Izetbegovića i Domu oružanih snaga OS BiH.u

više informacija »

Kid's festival od naredne godine na Trgu Alija Izetbegović 21.12.2015

 Kid's festival od naredne godine na Trgu Alija Izetbegović

„Projekt Kid's festivala je od posebnog značaja za naš grad, učinit ćemo sve da osiguramo dobru koordinaciju između ministarstva kulture i sporta, saobraćaja i unutrašnjih poslova kako bi se ovaj 13. po redu festival mogao naredne godine uspješno održati na novoj lokaciji na Trgu Alija Izetbegović“, istakao je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na današnjem sastanku sa Suzanom Prahl, direktoricom ovog festivala. Sastanku su prisustvovali i ministri kulture i sporta Mirvad Kurić i unutrašnjih poslova Ismir Jusko, te predstavnici Ministarstava obrazovanja, nauke i mladih, saobraćaja i Općine Stari Grad.

više informacija »

SUSANNE PRAHL Warum organisieren Sie Kinderfestivals? 29.09.2015

SUSANNE PRAHL Warum organisieren Sie Kinderfestivals?

Susanne Prahl spach in der Sendung "Im Gespräch" auch über das "Kid's Festival" in Sarajevo. (Deutschlandradio / Matthias Horn)
Susanne Prahl hat in Deutschland Familie und Freunde, berühmt ist sie hier aber nicht. In Bosnien-Herzegowina hingegen kennt sie jedes Kind: als Direktorin eines jährlichen, mehrtägigen Festes für tausende Kinder aus dem ganzen Land.

više informacija »

ZAVRŠEN 12. KID’S FESTIVAL 16.06.2015

ZAVRŠEN 12. KID’S FESTIVAL

Posljednjeg dana održavanja 12. KIDS Festivala održan je tradicionalni Dan Rafe Žirafe te ceremonija zatvaranja tokom koje je direkcija KIDS Festivala u saradnji s Francuskim Institutom u BIH imenovala četiri najmlađa ambasadora mira. Tajra Hrustemović, Naila Latifovic, Sami Zirdum i Tarik Ismiel ponijeli su ovu laskavu titulu. Najmlađi ambasadori mira su sa KIDS scene poručili svojim vršnjacima da budu sretni, da dobro uče i da već danas  započnu graditi budućnost kakvu žele. Okupljenoj publici na platou Skenderije dječije ambasadore mira su predstavili njihovi...

više informacija »

ZAVRŠEN TREĆI DAN 12. KID’S FESTIVALA 15.06.2015

ZAVRŠEN TREĆI DAN 12. KID’S FESTIVALA

Treći dan održavanja zabilježen je najveći broj organizovanih posjeta 12. KIDS Festivalu. Na Skenderiju  je pristiglo 15 autobusa iz drugih bh. gradova te 3 autobusa iz Sarajeva sa mališanima koji su uživali otkrivajući festivalski program. U prvoj posjeti KIDS Festivalu boravio je i novoimenovani Ambasador Kraljevine Španije nj.e. Bosco Gimenez Sorlan koji nije krio svoje oduševljenje konceptom KID’S Festivala:

više informacija »

MINI STAR NA 12. KIDS FESTIVALU 15.06.2015

MINI STAR NA 12. KIDS FESTIVALU
Regionalni video servis Infobiro i Modna agencija NovamaS, na manifestaciji zatvaranja Kid`s festivala sutra  u 14 sati i 30 minuta, predstavljaju novi projekat MINI STAR. 

Program počinje modnom revijom malih manekena, nakon čega će djeca posjetitelji moći prošetati crvenim tepihom i davati izjave malim reporterima.

više informacija »

ZAVRŠEN DRUGI DAN 12. KID’S FESTIVAL 14.06.2015

ZAVRŠEN DRUGI DAN 12. KID’S FESTIVAL

Programi radionica drugog dana održavanja 12. KIDS Festivala bili su usmjereni ka podizanju nivoa znanja o volonterizmu i volonterskim mogućnostima u lokalnoj zajednici. U saradnji sa partnerskim organizacijama direkcija KIDS Festivala nastoji skrenuti pažnju  javnosti o problemima mladih u lokalnoj zajednici i važnosti pokretanja novih volonterskih inicijativa.

više informacija »
Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba