img/okvir.png
Hvala vam djeco

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2019 ViaKult

U bojama Mediterana: Održan prvi Kid's festival u Tunisu 28.04.2015

U bojama Mediterana: Održan prvi Kid's festival u Tunisu

Šarena povorka od oko hiljadu mališana preplavila je Sidi Bou Said, pitoresknog gradića u kojem su se jučer odvijali programi KidsFest-a Tunis.
Održavanje jednodnevne manifestacije označilo je uspješan početak internacionalnog proširenja festivalske platforme Kid’s Festivala koji je prije dvanaest godina pokrenut u Bosni i Hercegovini.

više informacija »

Delegacija KID'S Festivala u posjeti kod predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića 01.04.2015

Delegacija KID'S Festivala u posjeti kod predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića

Delegacija KID'S festivala, predvođena direktoricom Susanne Prahl,  upoznala je predsjedavajućeg dr. Ivanića  sa festivalskom platformom koja već dvanaest godina u bh. prijestolnici okuplja mališane iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Bila je ovo prilika za predstavljanje mnogobrojnih aktivnosti koje će posjetiocima ponuditi dvanaesto izdanje KID'S Festivala  u Sarajevu,  te drugo izdanje KID'S Festa Banja Luka, jednodnevne manifestacije čije je održavanje planirano za drugu polovinu mjeseca juna. 

više informacija »

PRVI KID'S FEST BANJA LUKA OKUPIO VIŠE OD 500 MALIŠANA 16.06.2014

PRVI KID'S FEST BANJA LUKA OKUPIO VIŠE OD 500 MALIŠANA

Više od 500 učenika banjalučkih osnovnih škola uzelo je učešće na prvom izdanju banjaluckog KID'S FEST-a. Zabavni program, radionice, prezentacija sportskih disciplina bili su dio sadržaja ove manifestacije koja se prvi put održava u gradu na Vrbasu u organizacijI grada Banjaluka i Udruženja "Via Kult" iz Sarajeva, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. 

više informacija »

ZAVRŠEN 11. KID'S FESTIVAL 10.06.2014

ZAVRŠEN 11. KID'S FESTIVAL

Posljednjeg dana održavanja 11. KID'S Festivala organizovan je tradicionalni Dan policije.  Udružene policijske snage BiH su u sklopu mnogobrojnih radionica predstavili svoju misiju te informisali mališane o sigurnosti u saobraćaju, internet kriminalu te vršili obuku iz jednostavnih vještina samoodbrane.
"Mi želimo da kroz ovakve aktivnosti, steknemo povjerenje djece te da na taj način utičemo na njihovu socijalizaciju i odgoj. Djeca svakako prepoznaju našu iskrenost i želju da im pomognemo...

više informacija »

ZAVRŠEN TREĆI DAN 11. KID'S FESTIVALA 09.06.2014

ZAVRŠEN TREĆI DAN 11. KID'S FESTIVALA

Trećeg dana održavanja 11 KID'S Festivala zabilježena je rekordna posjećenost te je prema procjenama organizatora danas u bh. prijestolnicu stiglo 70 autobusa sa mališanima iz cijele zemlje. Najmlađi posjetioci uživali su u sadržajima mnogobrojnih radionica koje su organizovane u saradnji sa nevladinim organizacijama i udruženjima iz BiH. Posjetiocima 11. KID'S Festivala svoje zemlje danas su predstavile Ambasade Republike Češke, Kuvajta i Pakistana. 

više informacija »

ZAVRŠEN DRUGI DAN 11. KID'S FESTIVALA 08.06.2014

ZAVRŠEN DRUGI DAN 11. KID'S FESTIVALA

U saradnji sa USAID-om danas je na KID'S Festivalu upriličen "Happy Day" u sklopu kojeg je predstavljen raznolik program za sve posjetioce. Na platou dvorane Zetra, ali i u samoj dvorani, djeca su uživala u mnogobrojnim aktivnostima od kojih je najposjećeniji bio dječiji disko, a veliki broj mališana je uzeo učešće u sportskim nagradnim igrama, radionici grnčarstva, te u maloj školi programiranja. Dan USAID-a na 11. KID'S Festivalu bio je posvećen djeci...

više informacija »

ZAVRŠEN PRVI DAN 11.KID'S FESTIVALA 07.06.2014

ZAVRŠEN PRVI DAN 11.KID'S FESTIVALA

Prvog dana održavanja 11. KID'S Festivala upriličen je Dan Rafe žirafe tokom kojeg je Raiffeisen Banka, glavni  festivalski sponzor predstavila raznolik program za posjetioce.

"Drago mi je da djeca iz cijele zemlje uživaju u sada već tradicionalnom danu Rafe žirafe tokom kojeg se ove godine sa mališanima osim prepoznatljive maskote naše banke  druži i Šimo Ešić, pjesnik koji predstavlja prvi dio edicije "Knjigometar" istakao je Michael Mueller, direktor Raiffeisen Banke BiH.

više informacija »

OTVOREN 11. KID'S FESTIVAL 06.06.2014

OTVOREN 11. KID'S FESTIVAL

Tradicionalnom šarenom paradom kroz uži centar Sarajeva  danas je započelo 11. izdanje najposjećenije manifestacije za djecu i mlade u regionu. 

"Uzimajući u obzir katastrofalne posljedice koje su prouzročile nedavne poplave u našoj zemlji, želimo da  ovogodišnji KIDS Festival bude svojevrsn...

više informacija »

Poziv za učešce u akciji "KIDS 4 KIDS" 04.06.2014

Poziv za učešce u akciji

Festivalski program najposjećenije manifestacije za djecu i mlade u BiH ove godine se odvija  pod sloganom "KIDS 4 KIDS" i promovira solidarnost sa djecom i porodicama iz poplavama ugroženih područja. Ekipa volontera KIDS Festivala predvodjena direktoricom Susanne Prahl je krajem mjeseca maja...

više informacija »

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 11. KID’S FESTIVALA 03.06.2014

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 11. KID’S FESTIVALA

U prostorijama VIP salona olimpijskog kompleksa Zetra upriličena je konferencija za medije na kojoj je prezentiran program 11. KID’S Festivala koji se održava u Sarajevo od 06. do 10. juna.

više informacija »
Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba