img/okvir.png
4. juni 2017.

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2017 ViaKult

ZAVRŠEN TREĆI DAN 10.KIDS FESTIVALA 11.06.2013

ZAVRŠEN TREĆI DAN 10.KIDS FESTIVALA

U saradnji sa Ambasadom Svicarske i Svicarskom agencijom za saradnju i razvoj danas je na 10. KIDS Festivalu organizovan tradicionalni Dan Svicarske.
"Vec deset godina Svicarska podrzava KIDS festival, vodjeni inicijalnom idejom da dovedemo djecu iz cijele BiH i  kako mozete vidjeti uspjeli smo u nasoj...

više informacija »

ZAVRŠEN DRUGI DAN 10. KIDS FESTIVALA 10.06.2013

ZAVRŠEN DRUGI DAN 10. KIDS FESTIVALA

U saradnji sa predstavnicima Saveza Sumero i pod sloganom "Dan za posebne prijatelje" odrzan je drugi dan 10. KIDS Festivala.
«Desavanja poput KIDS Festivala jedinstvena su prilika za prezentaciju svega onog sto osobe sa intelektualnim poteskocama zele, mogu i hoce, Danas vidimo djecu iz Sarajeva...

više informacija »

ZAVRŠEN PRVI DAN 10.KIDS FESTIVALA 09.06.2013

ZAVRŠEN PRVI DAN 10.KIDS FESTIVALA

Zvanični festivalski program 10. KIDS festivala započeo je danas svecanim otvaranjem izložbe crteža  djece iz  predškolskih ustanova Republike Srpske. Uz prisustvo velikog broja gostiju i zvanica  izložbu su svečano otvorili Nada Tesanovic, ministrica porodice omladine i sporta RS-a, Ivo Komšic gradonačelnik Sarajeva i Susanne Prahl direktorica KIDS festivala.

više informacija »

ŠARENA PARADA NAJAVILA POČETAK 10. KIDS FESTIVALA 08.06.2013

ŠARENA PARADA NAJAVILA POČETAK 10. KIDS FESTIVALA

Šarenom paradom kroz glavne ulice Sarajeva, započelo je jubilarno izdanje najvećeg događaja za djecu i mlade u jugoistočnoj Evropi - 10. KIDS festival. Uz učešće brojnih građana, šarenoj povorci su se pridružile i visoke zvanice: gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, ambasador Francuske Roland Gilles, ambasador Švicarske Andre Schaller te...

više informacija »

DELEGACIJA 10. KID'S FESTIVALA U RADNOJ POSJETI BANJA LUCI 16.05.2013

DELEGACIJA 10. KID'S FESTIVALA U RADNOJ POSJETI BANJA LUCI

U ponedjeljak 13.maja delegacija KID’S Festivala je održala radni sastanak u Ministarstvu porodice omladine i sporta Republike Srpske. Na sastanku sa pomoćnicom ministra, Slavicom Kuprešanin, razgovarano je o intenziviranju saradnje Ministarstva porodice, omladine i sporta i KID'S festivala, te je dogovoreno...

više informacija »

Zavrsen 9. KIDS Festival 12.06.2012

Zavrsen 9. KIDS Festival

U sklopu posljednjeg dana odrzavanja 9. KIDS Festivala, organizovan je tradicionalni Dan policije. Na press konferenciji koja je prethodila zvanicnom otvaranju prisutnim novinarima obratio se Muhamed Budimlic, ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo koji je iskazao svoje zadovoljstvo cinjenicom da policijske snage nase zemlje preuzimaju organizaciju Dana policije koji je do sada bio realizovan u saradnji sa Policijskom misijom Evropske Unije.

više informacija »

KIDS-ovci u posjeti PSBIH 12.06.2012

KIDS-ovci u posjeti PSBIH

Na inicijativu USAID-ovog Projekta jacanja parlamenta u BiH, posjete Parlamentarnoj skupstini BiH i Parlamentu Federacije BiH ove su godine uvrstene u program Kid’s festivala u cilju edukacije djece i daljeg priblizavanja ovih institucija  gradjanima.

više informacija »

Dan Svicarske na 9. KIDS Festivalu 11.06.2012

Dan Svicarske na 9. KIDS Festivalu

U saradnji sa Ambasadom Svicarske i Svicarskim uredom za saradnju i razvoj danas je na 9. KIDS Festivalu organizovan Dan Svicarske. Na promotivnom standu posjetiocima je dobrodoslicu pozeljela Hajdi,a  svi okupljeni mogli su uzivati u tradicionalnim svicarskim specijalitetima.

više informacija »

"Pozitivno o djeci sa intelektualnim poteskocama" na 9. KIDS Festivalu 10.06.2012

Danas je na 9. KIDS Festivalu uprilicen tematski dan "Pozitivno o djeci sa intelektualnim poteskocama". U saradnji sa predstavnicima Saveza Sumero za posjetioce KIDS Festivala organizovana je prodajna izlozba radova osoba sa poteskocama u razvoju.

"Ovo je druga godina kako organizujemo tematski dan u sklopu KIDS Festivala. Mislim da smo uspjeli u namjeri da posjetiocima  pruzimo  priliku da saznaju vise o nasim aktivnostima, te da kupovinom rukotvorina direktno podrze rad nasih clanova" kazao je Andrej Petrovic, koordinator radionica Saveza Sumero.

više informacija »

Rekordna posjeta obiljezila prvi dan 9. KIDS Festivala 09.06.2012

Rekordna posjeta obiljezila prvi dan 9. KIDS Festivala

Vise hiljada malisana koji su danas stigli bh. gradova i opstina uzivali su u raznovrsnim programima prvog dana 9. KIDS Festivala.

Stand svoje zemlje danas je posjetio ambasador Japana u BiH, nj.e. Hideo
Yamazaki.

"Ugodno sam iznenadjen sadrzajima koji se nude djeci. Imao sam
priliku vidjeti  impresivnu radionicu prijatelja iz Indije. Nadam se da
cemo u godinama koje su pred nama ugostiti i umjetnike iz Japana na KIDS
Festivalu" kazao je Yamazaki.

više informacija »
Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba

partneri kid's festivala