img/okvir.png
Hvala vam djeco

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2018 ViaKult

"Pozitivno o djeci sa intelektualnim poteskocama" na 9. KIDS Festivalu 10.06.2012

Danas je na 9. KIDS Festivalu uprilicen tematski dan "Pozitivno o djeci sa intelektualnim poteskocama". U saradnji sa predstavnicima Saveza Sumero za posjetioce KIDS Festivala organizovana je prodajna izlozba radova osoba sa poteskocama u razvoju.

"Ovo je druga godina kako organizujemo tematski dan u sklopu KIDS Festivala. Mislim da smo uspjeli u namjeri da posjetiocima  pruzimo  priliku da saznaju vise o nasim aktivnostima, te da kupovinom rukotvorina direktno podrze rad nasih clanova" kazao je Andrej Petrovic, koordinator radionica Saveza Sumero.

više informacija »

Rekordna posjeta obiljezila prvi dan 9. KIDS Festivala 09.06.2012

Rekordna posjeta obiljezila prvi dan 9. KIDS Festivala

Vise hiljada malisana koji su danas stigli bh. gradova i opstina uzivali su u raznovrsnim programima prvog dana 9. KIDS Festivala.

Stand svoje zemlje danas je posjetio ambasador Japana u BiH, nj.e. Hideo
Yamazaki.

"Ugodno sam iznenadjen sadrzajima koji se nude djeci. Imao sam
priliku vidjeti  impresivnu radionicu prijatelja iz Indije. Nadam se da
cemo u godinama koje su pred nama ugostiti i umjetnike iz Japana na KIDS
Festivalu" kazao je Yamazaki.

više informacija »

KIDS paradom otvoren 9. KIDS Festival 09.06.2012

KIDS paradom otvoren 9. KIDS Festival

Sarenom paradom kroz glavne ulice Sarajeva, kojoj su se prikljucili brojni
gradjani, danas je  otvoren najveci dogadjaj za djecu i mlade u
jugoistocnoj Evropi - 9 KIDS festival.

"Ovo je najbolji dokaz kako su mladi prava snaga za bolju buducnost bh. drustva.
Zadovoljstvo mi je biti ovim povodom u Sarajevu " izjavila je Doris Pack,
pocasna ambasadorica KIDS Festivala.

više informacija »

KIDS FESTIVAL-EVROPSKI PROJEKAT BIH 2012 09.05.2012

KIDS FESTIVAL-EVROPSKI PROJEKAT BIH 2012

Na svecanoj akademiji koja je u povodu Dane Evrope odrzana u Vitezu, Evropski pokret BiH imenovao je KIDS Festival za "Evropski projekat Bosne i Hercegovine 2012" "Kid's festival je od svog osnivanja do danasnjih dana uspio ojacati povjerenje u buducnost i ojacati povjerenje medju djecom i mladim generacijama u BiH. Priznanje se dodjeljuje i za izgradnju multietnickih, medjuentitetskih mreza i mostova baziranih na medjusobnom razumijevanju. Kid's festival na najbolji nacin vrsi promociju imidza BiH kako u zemlji tako i u inostranstvu. KIDS Festival, ulaze i investira u najvrijednije u djecu i u buducnost drustva.

više informacija »

Predstavnici KIDS Festivala predvodjeni direktoricom Susannom Prahl boravili su u zvanicnoj posjeti Banjaluci 08.05.2012

Predstavnici KIDS Festivala predvodjeni direktoricom Susannom Prahl boravili su u zvanicnoj posjeti Banjaluci

Predstavnici KIDS Festivala predvodjeni direktoricom Susannom Prahl boravili su u zvanicnoj posjeti Banjaluci. Prvi prijem organizovan je u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske gdje je delegaciju iz Sarajeva primila ministrica Nada Tesanovic koja je izrazila punu podrsku i spremnost na pomoc u koordinaciji organizovanih dolazaka djece iz Republike Srpske na KIDS Festival. Ministrica Tesanovic je nadalje izrazila zelju da sljedece godine sredstva za prijevoz djece iz RS-a budu uvrstena u godisnji budzet Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a.

više informacija »

Delegacija KID'S Festivala iz BiH u posjeti 7. KIDS FEST-u BG 17.10.2011

Delegacija KID'S Festivala iz BiH u posjeti 7. KIDS FEST-u BG

Sedmi po redu Djeciji filmski festival KIDS FEST BG odrzace se 17. do 23. oktobra u Beogradu , a ove godine u zvanicnoj posjeti boraviti ce predstavnici direkcije KID'S Festivala Sarajevo. Djeciji filmski festival KIDS FEST je promotivni, umjetnicki festival filma i zabave, koncipiran po ugledu na slicne manifestacije u svijetu. Festival je proglasen projektom od interesa za Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Beograd u oblasti kulture. Na ovogodišnjem Djecijem filmskom festivalu posjetioce ocekuje 11 filmskih premijera iz raznih zemalja, medju kojima su i najbolja 3D ostvarenja. Osim filmskog programa,a sastavni dio KIDS FESTA su i mnogobrojne zabavne i edukativne radionice. Delegaciju iz Sarajeva predvodi Alma Telibecirevic, zaduzena za kreativni razvoj KID'S Festivala.

više informacija »

Prijem u MUP-u Kantona Sarajevo 23.06.2011

U prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo u svecanoj sali uprilicen je svecani prijem za clanove tima 8. KIDS Festivala. Goste su primili Ministar Ministarstva Unutrasnjih Poslova Kantona Sarajevo, Muhamed Budimlic i policijski komesar Cosic Vahid. Ovom prilikom direktorica Festivala Susanne Prahl, zahvalila se domacinima na dugogodisnjoj i veoma uspjesnoj saradnji i partnerstvu pri realizaciji KIDS Festivala, koji su i ove godine posjetili malisani iz cijele Bosne i Hercegovine. Ministar MUP-a KS, Budimlic Muhamed je rekao da ce ovo ministarstvo kroz siri program "Rad policije sa Zajednicom" i dalje aktivno ucestovati u realizaciji ovog projekta. Policijski komesar Vahid Cosic je izrazio zadovoljstvo sto policija Kantona Sarajevo daje pozitivan primjer svim policijskim agencijama u BiH, takodjer i u buducem radu daje punu podrsku timu koji realizuje KIDS Festival.

više informacija »

Zavrsen 8.KIDS Festival 14.06.2011

Zavrsen 8.KIDS Festival

Posljednji dan odrzavanja 8. KIDS Festivala, Policijska misija EU i agencije za sprovodjenje zakona organizovali su tradicionalni 8. Dan policije. Kao dio aktivnosti rada policije u zajednici, policajci su iskoristili  ovu priliku za druzenje sa djecom, za predstavljanje svoga rada i edukaciju djece o sigurnosti u prometu, cyber kriminalu i opasnostima koje vrebaju djecu na internetu, kao i za obuku iz jednostavnijih vjestina samoobrane. Psi tragaci, biciklisticke policijske patrole i djecije skolske patrole ce takodjer su sudjelovali na Danu policije. Prisutnim novinarima obratili su se sef Policijske misije EU komesar Stefan Feller, komesar Policije Kantona Sarajevo Vahid Cosic i zamjenik ravnatelja SIPA-e Marko Dominkovic.

više informacija »

Zavrsen cetvrti dan 8. KIDS festivala 13.06.2011

Zavrsen cetvrti dan 8. KIDS festivala

Danas ja na KIDS Festivalu promotivni stand svoje Ambasade posjetio Ambasador Velike Britanije u BiH Michael Tatham.  "Organizovali smo raznovrsne zabavno-edukativne aktivnosti, te obezbijedili nagrade za malisane koji su u kvizu pokazali da znaju ponesto o zastiti zivotne sredine" kazao je Tatham.  Ambasada Velike Britanije ce sutra u saradnji  sa Centrom za energetsku efikasnost na KIDS Festivalu izabrati ovogodisnjeg "britanskog ambasadora na jedan dan", koji ce pratiti britanskog ambasadora u njegovim redovnim duznostima.

više informacija »

Sarajevo 12.juni 2011 12.06.2011

Sarajevo 12.juni 2011

Danas je  na KIDS Festivalu uprilicen tematski program "RADIO UZIVO". U saradnji sa medijskim partnerom RSG 1 uprilicen je dvosatni zivi prijenos radijskog programa sa Zetre. Ovo je bila prilika da se izaberu najbolji mladi voditelj  kojima je radijski voditelj Kemal Cebo urucio prigodne poklone.

više informacija »
Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba