img/okvir.png
Hvala vam djeco

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2018 ViaKult

Gibonni poželio bolje djetinjstvo djeci u BiH 10.03.2011

Gibonni poželio bolje djetinjstvo djeci u BiH

Pred svoj veliki koncert u Sarajevu, Zlatan Stipšić Gibonni UNICEF-ov ambasador dobre volje koji u Hrvatskoj pomaže smanjiti nasilje među djecom i pomoći u boljem ostvarivanju prava djece, nije zaboravio djecu u Bosni i Hercegovini.

Gibonni je na “Zid dječijih želja i zahtjeva” napisao da želi:
“Obitelji bez nasilja, škole gdje će djeca imati podjednaku šansu da otkriju u čemu su posebni bez obzira na materijalno stanje obitelji iz koje dolaze".

više informacija »

8. KID'S FESTIVAL 2011 01.06.2011

Kid's Festival je najveći nezavisni događaj za mlade u Jugoistočnoj Evropi. Od 2004.  god. preko 40,000 djece iz svih djelova BiH učestvuju svake godine. Ovako veliki broj učesnika je odraz istinskog interesa javnosti. Uspjeh  Kid's festivala je  rezultat izuzetno bitnog pomaka u procesu kreiranja povjerenja među mlađom  BiH populacijom. To je rezultat jedinstvene, atraktivne kombinacije zabave i edukacije koja čini od Kid's Festivala događaj koji željno iščekuju sva djeca tokom cijele godine.  Rasprostranjena kompozicija programa kombinuje internacionalne standarde sa lokalnom kreativnošću i očekivanjima. Kid's festival je značajan socijalno-društveni događaj širom BIH.

više informacija »

I u 2011 će se održati 20.02.2011

I u 2011 će se održati

Evropska unija smatra Kid's festival važnom aktivnošću na povećanju socijalne uključenosti djece i poboljšanju njihovog blagostanja, te je stoga nastavila sa značajnom finansijskom podrškom Kid's festivalu u iznosu od 100 000 eura. EU je u suradnji sa UNICEF...

Opširnije u PDF dokumentu

Radionice Handicap International-a! 12.02.2011

Radionice Handicap International-a!

Handicap International je, uz financijsku podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju u BiH i Britanske ambasade u BiH, bio organizator dvije radionice na 7. Kids Festivalu.
Cilj radionice „Kako se snalaziš u svijetu punom prepreka?!“ je da se svi posjetiocima, djeci, roditeljima i nastavnicima, pokaže kako djeca sa fizičkim invaliditetom žive svakodnevni život i koje su najveće porepreke u njihovom okruženju.

više informacija »

Učešće Institucije Ombudsmena BiH na KIDS festivalu 20.01.2011

Učešće Institucije Ombudsmena BiH na KIDS festivalu

Prepoznavši KIDS festival kao mjesto gdje djeca iz cijele Bosne i Hercegovine imaju mogućnost da se međusobno druže i upoznaju, Institucija ombudsmena izražava zadovoljstvo što je ove godine po prvi put bila dijelom ovog velikog događaja.

više informacija »

UNICEF Zid želja Kid's festival 15.01.2011

UNICEF Zid želja Kid's festival

Želio bih da budem u vojsci.
Željela bih da mi se babo vrati.
Da je ovako svaki dan.
Da svi budemo sretni u životu!
Želim da se Kid's Festival vrati na Skenderiju...

više informacija »

Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH 15.12.2010

Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH

Pod sloganom "Za svako dijete" uz podršku Evropske Unije, Norveške vlade i Odjela Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj, UNICEF u saradnji sa nadležnim institucijama na državnom, entitetskom i lokalnom nivou realizuje projekat “Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH” kako bi se omogućilo da svako dijete dobije potrebnu društvenu zaštitu.

više informacija »

Okvir EU politike za djecu 09.03.2011

Okvir EU politike za djecu

Dječja prava su dio EU ukupne politike ljudskih prava. EU je razvila brojne instrumente za promicanje i zaštitu prava djece u svojim vanjskim odnosima...

Opširnije u PDF dokumentu.

Institucija ombudsmena/ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine 02.02.2010

Institucija ombudsmena/ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine oformila je Odjel za zaštitu prava djece u junu 2009. godine, s ciljem praćenja prava i slobode djece, prijema i registrovanja žalbi zbog kršenja prava i sloboda djece, te postupanja po žalbama. Posebnu pažnju Odjel posvećuje zaštiti prava i slobode djece, afirmaciji prava i sloboda djece, analizi ključnih uzroka nefunkcioniranja struktura vlasti kod donošenja odluka koje se tiču djece, te uklanjanju prepreka za dosljednu primjenu međunarodnih konvencija ratifikovanih od strane BiH.

više informacija »

MARKETINŠKA PONUDA ZA 7. KID'S FESTIVAL 11-16 Juni 2010, ZETRA 10.09.2009

KID'S PARADA: Prvi dan, 11 juna 2010 organizovat će se Kids Parada kroz Sarajevo najuspješnija novina u 2009. godini. Na njoj će učestvovati svi izvođači, umjetnici, gosti i osoblje Festivala.

U prvom dijelu festivalskog programa organizirane su mnogobrojne radionice edukativnog i zabavno interaktivnog karaktera, predstave, izložbe i koncerti koji se održavaju na festivalskim prostorima Zetre. Za svaku od grupa zadužen je pratilac-hostesa Festivala koja sa njima obilazi sva dešavanja. Već je dogovorena saradnja sa mnogim domaćim i međunarodnim organizacijama
kao i Ambasadama u BiH koje će imati svoje radionice i štandove tokom rajanja Kids Festivala.

više informacija »
Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba