/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

design & development by : triptih

© 2004 - 2019 ViaKult

Finalni izvještaj Kids festival 2

Drugi Kid’s Festival - Bosna i Hercegovina, održao se u KSC Skenderija u Sarajevu prve sedmice školskog ljetnog raspusta (od 10. do 16 juna 2005. godine) uz prisustvo preko 30. 000 djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Veliko multietničko okupljanje izašlo je iz okvira granica BiH. Kid’s Festival je u svom drugom izdanju već postao tradicionalni festival u BiH.

Program je svakodnevno počinjao u 14,00 sa preko 20 različitih aktivnosti: kreativnim i edukativnim radionicama, zabavom i svim što djeca vole vidjeti, uraditi i otkriti. Glavni program i filmske projekcije svaki dan su počinjale u 17h00.

Broj učesnika: 30,000

Dolazak van grada Sarajeva organizovanim prijevozom: 6,000
Djeca i pratioci dolazili su organizovanim autobusima i specijalnim vozovima u Sarajevo. ViaKult Office u suradnji sa zajedničkim institucijama lokalne policije (MUP Kantona Sarajevo, MUP Federacije, MUP Republike Srpske, Državna granična služba) UNHCR i UNICEF organizovali su prijevoz skoro 100 grupa mladih koji su dolazili iz različitih krajeva BiH. Policajci iz oba entiteta pratili su dječije grupe na Festival. Željeznice Federacije i Republike Srpske zajednički su organizovale specijalne dnevne “Dječije vozove”. GRAS je obezbijedio posebne “Kid’s festival tramvaje” koji su prevozili djecu sa željezničke stanice do lokacije Festivala na Skenderiju. Kid’s festival je postao najveći događaj za mlade Bosne i Hercegovine koji je okupio sve različite starosne grupe bez obzira na socijalnu, etničku i religijsku pripadnost.

Specijalni gosti: Izraelsko-palestinska grupa studenata starosne dobi 17 i 18 godina, filmski stvaraoci iz Jerusalema čiji je dolazak bio pod patronatom Jerusalem Foundation i pokroviteljstvom Karl Kahane Foundation iz Švicarske.

Filmski program: Program je sadržavao 7 međunarodnih dječijih filmova, animiranih i igranih, veoma popularan izbor iz produkcije Sjedinjenih Američkih Država i Evrope.

10. Juni: Roboti
11. Juni: Zebra trkačica
12. Juni: Asterix i Obelix: Misija Cleopatra
13. Juni: Bibi Blocksberg II
14. Juni: Veliki lovac na ajkule
15. Juni: Put oko svijeta za 80 dana
16. Juni: Iznogud

Voditeljica: Alma Čardžić (poznata bosanska pop zvijezda, predstavnica BiH na izboru za pjesmu Eurovizije) vodila je program prije projekcije filmova. Najavljivala je svaki grad upoznavajući tako djecu cijele Bosne i Hercegovine jedne s drugima kao i vodila izvlačenje nagradnih igara. Pjesmu “Haj’mo Bosno i Hercegovino”, «himnu» Kid´s Festivala, svaki dan, zajednički u horu je pjevalo 4,000 djece.

Specijalni gosti: Tinka Milinović , Plesna grupa Seven, Al’dino, Gogi 7 UP i dječija plesna grupa “7”, Enver Lugavić – KICE, Selma Muhedinović, Divlje Ruze, specijalna modna revija agencije VENERA, modeli iz Flamingo Kids.

Podjela poklona, nagrada i osvježenja
* EUFOR PSY-OPS Branch (HQ Butmir) obezbijedio je, pakovao i podijelio 8,000 specijalno dizajniranih poklon paketa: 8,000 majica sa logotipima Radio Mir, Mirko, novodizajniranom maskotom “KIDO” i Kid´s Festival, 8,000 privjesaka za ključeve, 30,000 primjeraka magazina za mlade “Mirko”, 200,000 naljepnica i 5,500 plakata.
* NATO je obezbijedio logističku podršku, 70 setova stolova i klupa za radionice, 5,000 litara mineralne vode, toalete i 80 lanč-paketa dnevno za pomoćnike. Također je podijelio i 3,000 raznobojnih majica svim volonterima i djeci sa posebnim potrebama.
* Disney Channel je poklonio: 10,000 olovaka, kačketa, privjesaka, torbi, naljepnica.
* OSCE je dijelio poslastice za svih 1,300 učesnika njihovih radionica.
* EUPM je podijelio 2,000 školskih sveski, 2,000 olovaka, 500 kapa, 500 majica i 2,000 privjesaka za ključeve.
* Mesna Industrija Ovako (KID Pašteta) obezbijedila je preko 10,500 sendviča kao i besplatne proizvode sa roštilja, odnosno 4,500 toplih sendviča (kobasice, ćevape, pljeskavice) koji su svakodnevno dijeljeni posjetiocima Festivala na platou KSC Skenderija.
* Nestle je svakodnevno, tokom tri sata besplatno dijelio Nesquick za djecu a Nescafe i kapućino za odrasle posjetioce.
* Cockta je obezbjedila razna osvježavajuća pića: 3,000 litara sokova za djecu koja su se organizovanim prijevozom vraćala kućama nakon provedenog dana na Festivalu.
* Pez je distribuirao hiljade bonbona za preko 5,000 djece tokom specijalnog Pez-dana.
* Francuska ambasada je napravila 500 palačinki, dijelila magični Asterixov napitak, knjige i cd-ove u Francuskom paviljonu.
* Kineska ambasada je pripremila raznoliku specijalnu kinesku hranu i male suvenire. Zvanični kuhar kineske ambasade bio je prava senzacija jer je pravio rajske ptice i bukete cvijeća od običnog povrća.
* Sam Shop je pripremio i poklonio preparate za šminkanje za 2,000 učesnika Make-up radionice Istoka Bratića.
* Sincro je raznobojnim i modernim namještajem u obliku srca, opremio prostor za druženje i radionicu OSCE-a.
* Vrhunac nagradnih igara bili su bicikl kojeg je obezbijedio naš sponzor Cockta kao i kompjuter kojeg je IT Computers poklonio osnovnoj školi za djecu sa posebnim potrebama iz Maglaja. Dnevno je dijeljeno preko 20 nagrada koje su obezbjedili sponzori a medju njima bile su majice i privjesci za ključeve sa natpisom ARTE, različite torbe i školski ruksaci Hubba Bubba, pokloni Mesne industrije Ovako kao i pokloni lokalnih policijskih snaga (MUP Federacije i MUP Kantona Sarajevo).

VIP gosti
“Domaćin” Festivala, gosp. Ivica Šarić, ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo, lansirao je rakete sa padobranima koje su pravili učenici tehničke škole iz Sarajeva. Učestvujući u Festivalu pod motom “Samo zajedno”, Ambasadori su doprinjeli pozitivnom prihvatanju međunarodne zajednice u BiH, predstavljajući zajedničku, Europsku budućnost djeci i odrasloj publici. Mnogi VIP gosti nisu samo posjetili Festival nego su i aktivno učestvovali u njegovim aktivnostima: britanski ambasador, Matthew Rycroft, družio se sa djecom tokom 5 dana i vodio radionicu “Evropa i ja”. Francuski ambassador, Henry Zipper, posjetio je francuski paviljon, švicarski ambasador, Urs Breiter, organizovao je tokom boravka na Festivalu veliku zabavu sa švicarskim žonglerima u vidu žonglerske radionice za pripadnike policije Federacije i Republike Srpske. Ambasador Kraljevine Holandije, Robert Bosscher, vodio je okrugli sto i diskusiju sa izraelsko-palestinskom grupom i grupom djece iz BiH. Ambasador OSCE-a, Tkachenko, uzeo je učešće u radionici o ljudskim pravima. Komadant EUFOR-ovih snaga, britanski general David Leakey, došao je kao iznenadni gost i zajedno sa djecom klesao kamen u Umjetničkoj radionici. Glavnokomandujući EUFOR-ovih i NATO-vih snaga, general Fritz i pukovnik Giorgio Ribetto također su posjetili Festival. Šef policijskih snaga EUPM-a, Komesar Carty označio je početak specijalne i spektakularne prezentacije koju su izveli pripadnici specijalnih policijskih snaga i koja je popraćena velikim aplauzom prisutnih posjetilaca. Zamjenik Visokog Predstavnika u BiH, ambasador Butler, autobusom je iz Tarčina putovao sa djecom i kroz zabavu i druženje razgovarao o današnjoj bosanskoj generaciji mladih. Ali Rycroft (supruga britanskog ambasadora) osmislila je “botanički vrt”, sadila cvijeće sa djecom koja to nisu imala priliku raditi ranije i na taj način označila početak rada dijela Festivala koji se bavi prirodom. Gospođa Huang Naiping, supruga kineskog ambasadora inicirala je i organizovala kineski štand kao i prezentaciju “specijalno dizajnirane” hrane. Lucy Bosscher (supruga holandskog ambasadora) zajedno sa Jo Ellis dva puta je vodila “Yoga” radionicu. Njemačaki ambasador i njegova supruga kreirali su follow-up festivala: skulptura koju su radila djeca iz čitave BiH imat će svoje stalno mjesto u bašti njemačke ambasade kao simbol budućnosti BiH: ”1000 ruku, jedna zemlja - dio Europe”.

Događaji, aktivnosti i radionice
Aktivnosti Kid's Festivala održavale su se na preko 10,000 kvadratnih metara površine: oba foajea KSC Skenderija bili su prostor za razne radionice. Veliki dio prostora ispred dvorane, plato Skenderije, služio je prvenstveno kao polazna tačka za djecu koja su dolazila. Aktivnosti su počinjale svaki dan u 14h00: Posjetioci su mogli birati između različitih štandova, šatora, stolova sponzora i nevladinih organizacija, izložbenih prostora različitih Ambasada, plesati u Kid’s diskoteci ili se igrati sa festivalskim maskotama: sa dva ogromna “KIDO-a” (nova maskota EUFOR-a), ili Nestleovim Quickyem ili uvećanim maskotama Ovako kobasica. Ogromni i raznobojni Mirko – štand bio je postavljen neposredno uz lijevi ulaz u Skenderiju i na njemu je radio veliki broj EUFOR-ovih volontera koji su dijelili ne samo specijalno izdanje Mirko Magazina o Kid’s Festivalu, već i postere, naljepnice i brošure. Sponzor, Mesna Industrija Ovako postavila je gril i svim posjetiocima dijelila svoje proizvode. Francuski i Kineski paviljon nudili su specijalitete svojih zemalja i na taj način otvorili “prozor u svijet” djeci koja nikada prije nisu putovala. Za mnoge je dolazak na Kid’s Festival, ustvari bio prvi odlazak od kuće.

I mladi i stari uživali su u zabavi koju su priređivali domaći i evropski umjetnici. Švicarski žonglerski duo “Malux” izvodio je svoje tačke i organizovao radionicu kako unutar tako i ispred Skenderije. Njemački mađioničar Hans Dillenberg bio je jedna od zvijezda Festivala: po 150 djece sjedilo je u “Crvenom salonu” posmatralo i uživalo u njegovim magičnim potezima i trikovima. Dobro poznati Sarajevo Drum Orchestra (muzičari sa iskustvom u socijalnom i terapeutskom radu) svirali su sa djecom i uvodili ih u prve ritmove Sambe. Skoro 2,000 djece učestvovalo je u njihovoj radionici a bezbroj njih ih je svakodnevno slušalo. Radio Mir je svaki dan imao javljanja sa Skenderije i tako mnogoj djeci dao priliku da po prvi put idu “uživo u eter”. Kulturna raznolikost je također promovisana kroz različite plesne stilove. Mlada plesna grupa “breakersi” i plesni podij organizovan od strane plesne škole Gloria bili su velika zabava za djecu. Gogi i “7 up”, dječiji plesni ansambl, nastupao je na pozornici pred publikom od 4,500 posjetitelja. Kako djeca tako i roditelji sa velikim interesovanjem pratili su nastupe “HIP HOP bakica” – interaktivni performans i plesnu radionicu koju su vodile sestre iz Holandije, Mieke i Jeanette zajedno sa djecom iz škole Mjedenica. Obje su bake i postale su jedna od festivalskih atrakcija pokazujući koliko hip-hop može biti zabavan za sve generacije: “Bake i nane zaplešimo”! Bosanskohercegovački izdavači knjiga unutar “University Press-a” predstavljali su klasična i nova izdanja knjiga kao i vršili njihovu prodaju po specijalnim cjenama. BH policijske snage ponovo su odabrale Kid’s Festival kao zvanični projekat “Rad policije sa zajednicom”. Lokalna policija iskoristila je ovu jedinstvenu priliku kako bi dala javnosti novu, pozitivnu sliku policije: policajci su bili pratioci grupa djece koja su dolazila iz Federacije i Republike Srpske. Policija Kantona Sarajevo dopustila je djeci da se voze na policijskim motorima i u autima po platou Skenderije. EUPM, institucija koja je Policiji savjetovala učešće u ovom projektu, djeci je na svom štandu dijelila majice i školske sveske. Teniski klub “Sporting” postavio je tenisko igralište sa profesionalnim igračima međunarodnih turnira kako bi djeci pokazali prve korake na putu za “Wimbledon”. Unutar foajea Skenderije, studenti umjetnosti (pod budnim okom Adisa Fejzića) vodili su mnogobrojne kreativne umjetničke radionice: crtanje, slikanje, pravljenje transparenata. Mladi skulptori – djeci je pokazano kako se radi na pravom a onim najmlađima na nešto mekšem kamenu (siporeksu). Napravljeni su raznobojni umjetnički radovi kao i skulptura “1000 ruku - 1 zemlja”. SOS Kinderdorf je vodio edukativne i kreativne radionice sa različitim temama svaki dan: ručni radovi, fotografija, muzika, ples kao i poznati Superbus, zabavnu grupnu igru sa pravim padobranom. Europe & ja: u radionici britanske ambasade, tokom 4 dana, djeca su kroz crteže izražavala njihovu viziju Evrope i kako, sa BiH u Evropi, vide svoju budućnost. Najboljih 20 radova bit će izloženi a pobjednik će biti proglašen “Ambasadorom dana” i provest će jedan cijeli radni dan sa britanskim ambasadorom M. Rycroft. Goethe Institut, tradicionalno, vodio je radionicu čitanja klasika na njemačkom jeziku “Oh wie schön ist Panama” (sa prijevodom) i postavio velike bilboarde sa ilustracijama. OSCE je organizovao dnevno 3 paralelne radionice o ljudskim pravima za različite starosne grupe, od najmlađih do odraslih. Preko 1,300 djece tokom Festivala je prošlo kroz OSCE-ove radionice. Djeca iz Doboja, Tuzle, Bosanske Gradiške, Sarajeva, Gacka, Mostara, Vareša, Konjica, Visokog, Tešnja, Banje Luke, Zenice,Čajniča, Srebrenice, Bosanske Dubice i mnogih drugih mjesta širom Bosne i Hercegovine imali su priliku da se upoznaju sa osnovim elementima ljudskih prava kao i da pokažu svoje znanje u praksi. Sve aktivnosti su bile interaktivne i svako dijete je aktivno učestvovalo u radu spomenutih radionica. Sa sigurnošću možemo reći da su radionice o ljudskim pravima izuzetno dobro prihvaćene i da su bile jedne od najposjećenijih na Festivalu. (Zvanični izvještaj OSCE-a i ocjene su dostupni). Projekcija dokumentaraca koje su pravili mladi filmski stvaraoci iz Jerusalema ostavljena je za drugu priliku, ali je zato diskusija sa mladima iz Sarajeva bila veoma živa. Saradnja će se nastaviti, posebno kroz projekat IAMYOUARE (ja sam-ti si) kao i kroz radionicu Jerusalem fondacije koja će vrlo skoro prezentirati dva dokumentarna filma koja govore o njihovom boravku kao i njihovom viđenju Kid's Festivala. ”Ne dajte šansu Aidsu!” bila je još jedna ozbiljna tema predstavljena kroz raznobojnu igraonicu Kid’s festivala: domaća nevladina organizacija "Mladi protiv side” koja se bavi problemima vezanim za Aids, pomogli su da se podigne nivo svijesti po pitanju te opake bolesti. Nevladino udruženje građana “Mladi Mladima” radilo je sa mnogim grupama na polju zaštite od droge. Doktori iz Kliničkog centra Koševo razgovarali su sa mladim ljudima o problemima alkoholizma. SOS Kinderdorf imao je psiho-socijalno radionicu u kojoj su diskusiju vodili profesionalni psiholozi koji su sa tinejdžerima razgovarali o stvarima o kojima nemaju često priliku pričati. “Pozorište Konjic/Modriča” izvodilo je predstavu koja je za temu imala problem zlostavljanja djece. U dijelu “susret sa sudijom”, djeca su mogla razgovarati i šaliti se sa pravim sucem i naučiti mnogo o životu sudije, pokušajima korupcije, funkcionisanju pravnog sistema. “Yoga i zabava” je bilo potpuno novo iskustvo za djecu koja su se po prvi put susrela sa pravom djevojkom iz Hong Konga. “Susret sa zvijezdom” ispunio je mnoge snove: svaki dan djeca su mogla “dodirnuti” ljude koje su viđali samo na televiziji: pitanja i odgovori za djecu je bilo posebno iskustvo, naročito za one koja dolaze iz ruralnih krajeva. Većina gostujućih zvijezda uzelo je učešće u make-up radionici: mladi dizajner i make-up artist, Istok Bratic vodio je radionicu u kojoj su djeca svih uzrasta imala časove pjevanja i uljepšavanja. U početku, samo su djevojčice željele biti modeli za šminkanje, medjutim, kasnije, mnogi dječaci uključili su se kao volonteri. Rezultat svega bila su djeca sjajnih očiju i blještavih usana, svjetlucajući gosti Festivala! Istorija željeznica u BiH postala je veoma bliska djeci: nakon što su neki po prvi put putovali vozom, predstavnici željeznice su svim malim putnicima pokazali slike i modele vozova u VIP sali sarajevske željezničke stanice. Magični svijet H.C. Andersonovih bajki promovisala je ambasadorica Linda Butler i podijelila mnoštvo prigodnih brošura. OSCE je podijelio 100 knjiga “Ružno pače” za djecu izmedju 6 i 7 godina. Prix Jeunesse radionica održavala se u prostorima Goethe Instituta i u njoj su učestvovali profesionalci iz TV kuća cijelog regiona. Ministarstvo prostornog uredjenja i zaštite okoliša i J.P. Park omogućili su postavljanje “Botaničkog vrta” u znaku bijelog labuda na plavoj podlozi. Uz učešće britanske Ambasade, cvijeće je sađeno tokom 4 dana a na platou je bio postavljen mali cvijetni vrt. To je bio prvi korak ka budućem aktivnom učešću Kid´s Festivala u zaštiti životne okoline i očuvanju prirode. Taj dio Festivala posebno će se razvijati. Posljednji dan ponuđena su 2 specijalna događaja: Radionica koju je vodila Tatjana Romanić vratila je “Mozarta u život”. Djeca su uživala u predivnoj muzici i pričama o Mozartovom životu. Prije nego što je Festival zatvoren posljednjom filmskom projekcijom, švicarski žongleri su imali specijalni “light show” – tačku sa svijetlećim efektima pred 4,200 posjetilaca.

Odnosi sa javnošću & Medijska pokrivenost
Kako prošle, tako i ove godine, Kid’s Festival je napravio veliki PR uspjeh i definitivno se postavio kao Događaj godine (za mlade). Sedmodnevni festivalski događaj pratili su svi bh mediji a naročito dnevne novine. Njemačka TV kuća, ARD emitovala je specijalnu reportažu u poznatom ARD “Mittagsmagazin”. Preko 80 novinskih članaka predstavilo je festival, promovisalo njegov sadržaj, ideje i vrijednosti, a ujedno i doprinjeli cjelokupnom značaju Festivala. (Oslobodjenje, Dnevni Avaz, Nezavisne Novine, Jutarnje Novine, San, Max, Slobodna Bosna, Dnevni List Mostar, Gracija, Der Keiler, Mirko Magazine, VIP-dnevne novine). U magazinu DANI, Kid's Festival je dobio najveću ocjenu, tri zvjezdice *** - siguran znak da je Festival dostigao i veće ciljeve osim priređivanja zabave za djecu. U bosanskohercegovačkom magazinu Gracija objavljen je i specijalni intervju “idejnog tvorca Kidsfesta”. U prilogu lista Oslobodjenje «KUN» dva puta je objavljena dupla stranica posvećena intervjuima i izvještajima o posjeti Izraelsko-palestinske grupe. U specijalnom izdanju bosanskohercegovačkog magazina za mlade “MIRKO” napravljena je trojezična referenca i katalog o Festivalu. Na svim BH televizijskim i radio stanicama svakodnevno su emitovani različiti intervjui i prilozi sa Kid's festivala. Oficijelni medijski partneri NTV Hayat, Radio Mir, Radio Kameleon i dnevna novina Oslobođenje, podržali su Kid’s festival sa dodatnim besplatnim reklamama i nagradnim igrama. Na televiziji Hayat, napravljen je i specijalni Kid's Festival info-blok: svi partneri imali su priliku predstaviti svoju organizaciju i svoju aktivnost na Kid’s festivalu – velika šansa za nevladine organizacije da se predstave javnosti. Javni televizijski servis BHT1 emitovao je specijalni prilog u Dnevniku. Festival su odlično pratile i ostale TV kuće (FTV, TV Pink, TV SA, NTV 99, TV X) kao i veliki broj lokalnih bosnaskohercegovačkih radio stanica poput BH Radio1, Radio Federacije, EFM, Stari Grad, Radio M, ...

Rezime: Ciljevi, Zaključci i Razvojne Perspektive:
Kid’s festival postao je tradicionalni festival u BiH. Činjenica da svi partneri ostaju u Projektu također dokazuje da je Kid’s festival postavio visoke standarde kvaliteta i organizacije, kreirajući izvanredno pozitivnu sliku: osmjeh na licima preko 30,000 djece zabilježile su sve kamere. Kid's Festival daje svima vjeru u budućnost svoje zemlje što dokazuje dolazak hiljada djece iz svih krajeva BiH. Kid's Festival je napravio veoma važan korak u procesu izgrađivanja povjerenja. Mnoge grupe iskoristile su ovu priliku i za prvi obilazak Sarajeva. Djeca su kroz razgovor i druženje sami sebi gradili međusobne «mostove». Kid’s Festival, dovodeći grupe iz oba BH entiteta, uključuje javne i privatne firme sa obje strane stvarajući tako važan politički potencijal.

Većina partnera udvostručila je aktivnosti na Festivalu. Zašto? Nasuprot specijalnim kulturnim događajima (muzika, ples, umjetnost, književnost, filmovi, izložbe) Kid's Festival se ne fokusira na jednu ciljnu grupu – nego na “populaciju” kao takvu. Nema čovjeka na zemlji koje jednom nije bilo “dijete” i dijete koje smo jednom bili, nikada ne umire. To je ključ uspjeha Kid’s Festivala.

U skladu sa relativno malom zemljom, dimenzija Kid’s festivala je kao “XXXL događaj”. Mnogo više nego “Festival”, postao je DOGAĐAJ GODINE. U mnogo slučajeva, učešće na festivalu postalo je primjer autoriteta: odrasli protiv mladih. Ali djeca su majstori u ostvarivanju svojih želja. Na nama je da obezbijedimo sredstva: ambicije Kid’s festivala su visoke kao što je i sama koncepcija kompleksna: treba vidjeti tu nevjerovatnu logistiku «iza scene»: gdje inače organizatori rade u dvije dimenzije – potrošač/izvođač – pozornica/publika, Kid's Festival radi na tri osovine, fizički dovodeći na hiljade posjetilaca, na stotine izvođača, interaktivno kreirajući ne samo “na pozornici” nego i daleko iza nje. Pravi rad Kid's Festivala se odigrava upravo “iza scene”. “Granice” se ne vide, linija izvođač/potrošač se topi, socijalna pozadina nema utjecaja u svijetu u kojem svi nose iste besplatne majice “Kid's Festival”. Jedinstveni spoj obrazovanja i zabave, filmova i radionica doprinijeli su uspjehu i taj koncept će se razvijati dalje širiti u narednim decenijama.

Ovoj kompleksnosti dodali smo i četvrtu, međunarodnu, dimenziju. Kid's Festival je original, a ne implementacija nekog postojećeg koncepta i može služiti kao primjer: Kid's Festival u Bosni je prototip koji se može iskoristiti kao «lijek» gdje god da postoji konflikt među ljudima, a to znači svugdje u svijetu. Poziv Izraelsko-palestinskoj grupi je bio samo prvi korak.

Kid's Festival će uvijek biti korak ispred. “Woodstock” – je za čitavu generaciju značio «BITI ILI NE BITI». To je i naš cilj za sljedeću i sve godine koje dolaze.

"This document has been produced with the financial assistance of the European Union. The contents of this document are sole responsibility of ViaKult Office and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union."Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner