img/okvir.png
Hvala vam djeco

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 14. 05. 2010

PR materijal

Danas je u prostorima Gradske uprave uprilicen susret predstavnika KIDS Festivala i Gradske uprave Grada Sarajeva. Tokom susreta delegacija KIDS Festivala informisala je gradonacelnika Sarajeva o ovogodisnjim aktivnostima u kojima ce ucesce uzeti preko 40, 000 malisana koji ce tokom pet festivalskih dana biti gosti glavnog grada.

više informacija »

PR materijal 10.02.2010

Švicarska ponovo podržava Kids Festival
Švicarska je, po sedmi put, važan sponzor Kids Festivala. Švicarska Ambasada i Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) od samog početka prepoznali su važnost zbližavanja djece iz cijele BiH. "Nakon primarnih zadataka švicarske razvojne sradnje, kao što su obnova i ekonomski razvoj, jedan od naših prioriteta je i gradnja mostova između mladih ljudi koji će pozitivnim stavovima doprinijeti obnovi zemlje" rekao je Thomas Ruegg, direktor Švicarske agencije za razvoj i saradnju u BIH. "Osim finansijske podrške, važan je i umjetnički doprinos: žongleri, izložbe, radionice za stripove… Prisustvo švicarskih umjetnika je značajan doprinos edukativnoj i međunarodnoj kvaliteti Kid’s Festivala", rekla je Susanne Prahl Landžo. Svake godine, jedna od glavnih atrakcija za najmlađe posjetioce festivala je štand Švicarske sa kojeg se distribuiraju omiljeni proizvodi mladih posjetilaca kao sto su kape, značke itd.

PR materijal 17.06.2009

Projekcijom posljednjeg filma iz radionice studija Dreamworks „Cudovista protiv vanzemaljaca“ veceras je zatvoren 6. KIDS festival. Preko 40.000 djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine uzivali su u mnogobrojnim programskim sadrzajima tokom proteklih sest dana.

više informacija »

PR materijal 16.06.2009

Projekcijom animiranog filma „Prica o Desperou“ zakljucen je visesatni program petog dana ovogodisnjeg KIDS festivala. Danas su na vanjskoj platformi kompleksa Zetra KIDS-ovcima svoje standove predstavile: ambasada Grcke, ambasada Svicarske, ambasada Malezije te ambasada SAD-a.

više informacija »

PR materijal 15.06.2009

Cetvrtog dana odrzavanja KIDS festival posjetio je ambasador Norveske nj.e Jan Braathu. Ambasada Kraljevine Norveske ovogodisnji KIDS festival podrzala je sa 40.000 KM

više informacija »

PR materijal 14.06.2009

Treceg dana odrzavanja, 6.KIDS festival posjetio je prof. dr. Christian Schwarz Schilling. Bivsi Visoki predstavnik u drustvu direktorice festivala Susanne Prahl Landzo obisao je radionice koje su bile planirane za danas. Obilasku festivalskih aktivnosti pridruzio se i glavnokomandujci EUFOR-a general Lowenstein.

više informacija »

PR materijal 13.06.2009

Posjetom ambasadora Francuske i Njemacke na KIDS festivalu obiljezena je 50. godisnjica njemacko-francuskog prijateljstva. Rukovanjem nj.e Maryse Berniau i nj,e Joachim Schmidt simbolicno su ukazali na vaznost zajednice i prijateljstva.

više informacija »

PR materijal 12.06.2009

Velikom KIDS paradom kroz uzi centar Sarajeva zvanicno je otvoren ovogodisnji 6. KIDS festival. Sarena povorka koju je pratio veliki broj odusevljenih prolaznika krenula je sa Bascarsije i nakon dva sata je stigla na svoje krajnje odrediste (Zetra) Na paradi su pored zonglera, klovnova sudjelovale mazoretkinje iz Kiseljaka i Capljine te orkestar OS BIH.

više informacija »

PR materijal 25.05.2009

Prva press konferencija povodom pocetka 6. KIDS FESTIVALA zakazana je za 27.maj sa pocetkom u 11 sati u prostorima VIP salona olimpijskog kompleksa Zetra. Na konferenciji ce pored organizatora KID'S festivala govoriti predstavnici: Raiffeisen BANK BiH, EUFOR, NATO, MUP Kantona Sarajevo te predstavnici ZOI '84.

više informacija »

PR materijal 30.04.2009

Sa dvije projekcija filma “Čimpanze u svemiru” te zabavni program grupe “Srce puno osmijeha”, u prostorima kina Mogorjelo danas je završen prvi Kid’s Day u Capljini. Nekoliko stotina djece iz Čapljine i okolice, dočekalo je predstavnike Kid’s festivala koji su pozvali mališane da se pridruže svojim vršnjacima iz drugih gradova na ovogodišnjem 6. Kid’s Festivalu.

više informacija »
Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba