img/okvir.png
Hvala vam djeco

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 08.06.2007

Završio je prvi dan Kid's Festivala!

Posjetila nas je Semiha Borovac, gradonačelnica grada Sarajeva i obratila se prisutnima u dvorani "Mirza Delibašić" pred samu projekciju filma Shrek 3. "Gradska uprava i ja lično, podržavamo ovaj festival jer je on odličan projekat za naš grad. Možete računati na našu podršku i ubuduće".

više informacija »

PR materijal 07.06.2007

Sutra počinje 4. Kid's Festival!

Ove godine smo pripremili dva otvorenja ove dječije manifestacije.

Prvo otvorenje će se desiti u 14h na platou Skenderije, kojim će se ozvaničiti početak festivala i otvorenje radionica. Susanne Prahl Landžo, direktorica festivala i Vincenzo Coppola, komesar Policijske misije Evropske Unije u BiH će pustiti balone koji su specijalno pripremljeni za otvorenje.

više informacija »

PR materijal 06.06.2007

Danas su stigli prvi gosti i učesnici 4. Kid's Festivala: 80 volontera, muzičari i umjetnici iz Holandije, klaun David Holzman iz Bostona, koji će nastupati svaki dan tokom trajanja Festivala, sa početkom u 14h. Stigli su i baloon artisti, Sean Rooney i Sina Greinert, koji su već počeli sa pravljenjem piramide od balona!

više informacija »

PR materijal 02.06.2007

U toku su finalne pripreme za 4. Kid's Festival I sve teče po predviđenom planu. Ovim putem Vas obavještavamo da su neki od međunarodnih umjetnika već na putu za Sarajevo, poput grupe umjetnika iz Holandije.

više informacija »

PR materijal 25.05.2007

Pred sami početak 4. Kid's Festivala dobili smo informaciju od Službe za društvene djelatnosti Grada Sarajeva da je Odlukom Gradske uprave Kid's Festival postao manifestacija iz oblasti kulture od interesa za Grad Sarajevo.

više informacija »

PR materijal 23.05.2007

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na Press konferenciju povodom održavanja četvrtog Kid's Festivala koji će se održati od 8. do 14. juna 2007. godine u Kulturno Sportskom Centru Skenderija u organizaciji Ureda za međunarodnu kulturnu saradnju Viakult Office. Dosadašnji Festivali pokazali su da je riječ o najvećem bosansko-hercegovačkom nezavisnom događaju za djecu koji svake godine okupi oko 40.000 djece iz čitave Bosne i Hercegovine. I ove godine Kid's Festival ponudit će djeci mnoštvo događaja kao i najnovije svjetske filmske hitove.

više informacija »

PR materijal 22.05.2007

U okviru završnih priprema za 4. Kids Festival, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je održan sastanak na kojem su direktorica Festivala Susanne Prahl-Landžo i Jusuf Zornić, portparol MUP-a KS, dogovorili i potvrdili nastavak odlične saradnje Festivala i Mup-a Kantona Sarajevo.

više informacija »

PR materijal 21.05.2007

Kid’s Festival će se održati po četvrti put od 8.-14.6.2007. u KSC Skenderija u Sarajevu. To je najveća manifestacija za djecu i mlade u BiH i cijeloj regiji Balkana: 40.000 učesnika došlo je prošle godine iz cijele zemlje. Najbolji filmovi, međunarodni i domaći umjetnici, razni izvođači nude raznovrstan program i prave nezaboravan događaj za djecu iz svih krajeva BiH.

više informacija »

PR materijal 15.06.2006

Kid's festival je upravo završio! Za ovih sedam dana posjetilo nas je preko 35 hiljada djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Mališani su zadovoljni ovogodišnjim sadržajima na Kid's festivalu što dokazuju i njihove izjave koje su davali u medijima proteklih sedam dana. Ove godine smo imali veliki broj stranih gostiju. Naročito smo ponosni što su ambasadori zemalja koje imaju svoja predstavništva u BiH, prepoznali kvalitet Kid's festivala kao jedinstvenog događaja za djecu, a samim tim ga i podržali. Osim ambasadora, imali smo i veliki broj stranih umjetnika koji su uzeli učešće u ovom događaju.

više informacija »

PR materijal 15.06 2006

U subotu i nedjelju (17. i 18. juni) u Bihaću će biti održan Kid's vikend. Naime, bihaćki mališani će imati priliku vidjeti četiri filmske projekcije (Lassie, Tko je smjestio Crvenkapici, Zathura i Oliver Twist). Osim filmova, djecu će uveseljavati i žonglerski duo Mahvatri. Pozivamo sve mališane u Bihaću da dođu u subotu i nedjelju u minipleks dvoranu Una i pogledaju filmove koje smo pripremili za njih. Za sve informacije u Bihaću možete se obratiti našoj Almi Telibećirević, koordinatorici workshopova, na broj telefona 061/299-469

Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba