img/okvir.png
Hvala vam djeco

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 14.06.2006

Četvrtak (15. juni) je posljednji dan Kid's festivala. Glavni pokrovitelj zadnjeg dana festivala će biti EUPM, a ovaj dan je odabran da bude Dan policije. Tako će policija imati prezentaciju 12 vozila sa specijalnom opremom koja će biti parkirana na parkingu pored platoa Skenderije. Takođe, policija će prezentirati i policijski helikopter, te se nadamo da će djeci biti interesantan i ovaj dan festivala.

više informacija »

PR materijal 13.06.2006

Moto šestog dana Kid's festivala (14. juni, srijeda) će biti Umjetnost. Pokrovitelj dana će biti ambasada Italije koja će imati i svoj štand kojeg će voditi Alessandro Fallavollita, talijanski ambasador zajedno sa suprugom. Svoj štand će imati i ambasada Pakistana koju će voditi ambasadorica Shireen A. Moiz, dok će ambasada Austrije takođe imati štand sa simboličnim poklonima. U videokutku koji će sutra nositi naziv Allegro non troppo, prikazivat će se kratkometražni filmovi. U radionici Make up, naš make up artist, Istok Bratić, će uređivati Segmedinu Srnu, popularnu voditeljicu Federalne televizije. U posjetu će doći i general NATO-a, general Weber. Laura Kibel, talijanska umjetnica, će nastaviti i sutra sa svojim Teatrom nožnih prstiju, kao i Teatro Zero sa predstavom Mjesečari. Za filmsku projekciju je odabran porodični SF spektaktl, Zathura.

PR materijal 12.06.2006

Pokrovitelj petog dana Kid's festivala (13. juni) će biti Švicarska ambasada, a moto dana je International day. Švicarska ambasada će pripremiti specijalna iznenađenja za posjetioce, koje će dijeliti na švicarskom štandu. Laura Kibel, talijanska umjetnica, će voditi radionicu Teatar nožnih prstiju. Naghmes Sobhani, direktorica organizacije Obrazovanje za mir – Institut za Balkan, vodiće radionicu Afrički ples.

više informacija »

PR materijal 11.06.2006

Četvrti dan Kid's festivala (12. juni) će biti britanski dan, s obzirom da je ambasada Velike Britanije glavni pokrovitelj dana čiji će moto biti Kreativnost. Voditelj britanske radionice biće Mathew Rycroft, ambasador Velike Britanije, zajedno sa suprugom. Daniel Lehan, britanski pisac, u saradnji sa British Council-om sutra će postaviti izložbu radova koje su radila djeca na ovoj radionici u prethodna tri dana. Arte, poznata svjetska televizijska stanica će u videokutku predstaviti svoj program Karambolage. Tu će prikazivati kratke emisije kroz koje će malim posjetiteljima, na humorističan način, biti predstavljene kulturološke i jezičke razlike između Francuske i Njemačke.

više informacija »

PR materijal 10.06.2006

Moto trećeg dana Kid's festivala će biti zaštita okoliša, a pokrovitelj dana UNICEF, koji obezbijeđuje preko 15 autobusa za dolazak djece van Sarajeva, vodit će kampanju o veoma važnoj temi, o ptičijoj gripi. Udruženje AWO Bremenhaven i AWO Hildesheim iz Njemačke iskoristili su svoj godišnji odmor kako bi došli u Sarajevo sa Gumenim gradom, radionica koja svakodnevno ispunjava male posjetitelje zabavom i smijehom. Danas (10. juni) su volonteri AWO-a otvorili Gumeni grad čak u 10h, zbog velikog broja posjetitelja iz Sarajeva.

više informacija »

PR materijal 09.06.2006

Drugi dan Kid's festivala održaće se pod motom Tolerancija, a pokrovitelj ovog dana je PEZ koji će posjetitelima podijeliti oko deset hiljada Pez bonbona. Civitas će organizirati posebnu radionicu koja će biti posvećena razgovoru o toleranciji. Također, poznati međunarodni televizijski festival Prix Jeunesse će u videokutku prikazivati filmove o toleranciji. HVB Central profit banka će kroz nagradnu igru svaki dan pokloniti, najsretnijem posjetitelju, dječiju štednu knjižicu sa početnim iznosom od 100KM i ova nagradna igra je počela već danas.

više informacija »

PR materijal 08.06.2006

Od sutra u 14 sati počinje Kid's Festival na Skenderiji. "Mnogo zabave i aktivnosti organizovat ćemo unutar Skenderije ukoliko bude padala kiša", kažu organizatori. Moto dana je Svjetsko fudbalsko prvenstvo. Njemačka ambasada će imati štand od 14 sati gdje će se dijeliti dresovi i pokloni kroz nagradnu igru, a Otvorena škola fudbala će zabaviti djecu sa novim igrama.

više informacija »

PR materijal 06.06.2006

Željeznice Federacije BiH i Kid's Festival potpisali su ugovor, kojim Željeznice nastavljaju sa podrškom ovoj dječijoj manifestaciji. Naime, Željeznice će od 09. do 15. juna imati posebnu liniju svakodnevnih dječijih vozova. Tako će i ove godine mnogi mališani iz pravca Čapljine (sa usputnim voznim stanicama) imati priliku da putuju vozom, što svake godine predstavlja doživljaj za djecu. Veliki broj njih je čak po prvi put putovalo vozom i to upravo na Kid's festival.

više informacija »

PR materijal 18.05.2006

Susanne Prahl-Landžo, direktorica Kid’s Festivala, jučer je sa britanskom ambasadom potvrdila njihovu podršku Festivalu i ove godine. Britanska ambasada je jedan od vrlo važnih partnera i podržava Festival od njegovog prvog izdanja. Ove godine odlučili su svoju podršku iskazati i pozivom poznatog pisca i ilustratora dječijih knjiga Daniela Lehana da prisustvuje ovoj manifestaciji na kojoj će posjetiocima pokazati kako da naprave prve korake pisanja, kreiranja i ilustriranja priča.

više informacija »

PR materijal 06.09.2007

Jučer, petog septembra, komandujući general, vrhovni vojni predstavnik NATO vojnog štaba Sarajevo, General Major Richard O. Wightman Jr. sastao se sa direktoricom Kids Festivala. Gospođi Susanne Prahl-Landžo dodijeljena je posebna nagrada NATO Komande za organizaciju ovogodišnjeg Kids Festivala u Bosni i Hercegovini i tom prilikom joj je uručena nagrada "Island of Excellence". General Major Richard O. Wightman Jr. još je jednom potvrdio da je Kid's Festival jedan od najboljih projekata u kojima učestvuju NATO snage te je i ovom prilikom potvrdio daljnju saradnju i podršku NATO-a ovom važnom projektu za izgradnju povjerenja. I drugim NATO štabovima u regionu Kid's Festival je predložen kao model za rad sa mladima.

Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba