img/okvir.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Oblačno sa ćuftama 11.06.2010

Oblačno sa ćuftama

Izumitelj Flint Lockwood i oštroumna meteorologinja Sam Sparks nastoje istražiti zašto u njihovom gradu s neba ne pada kiša već hrana. Istovremeno, Flintov stari 'prijatelj' Brent nastavlja ga maltretirati kao što je to činio kad su bili klinci, a Shelbourne se želi dočepati Flintovog posljednjeg izuma koji bi trebao svakome učiniti život ljepšim...

Čudovišta protiv vanzemaljaca 17.06.2009

Čudovišta protiv vanzemaljaca

Kada meteor pun neobične svemirske tekućine slučajno udari Susan Murphy na dan njezinog vjenčanja, ona misteriozno naraste petnaest metara u visinu. Vojska odmah kreće u akciju i Susan završava u tajnom vladinom kompleksu. Tamo je preimenuju u Ginormicu, a društvo joj pravi grupa čudovišta – Dr. Cockroach, genijalni doktor znanosti koji ima glavu žohara i The Missing Link, majmun-riba koji, kako mu to i samo ime kaže, predstavlja evolucijsku kariku koja nedostaje.

Tu su i želatinasti i neuništivi B.O.B. te Insectosaurus, ličinka visoka sto i sedam metara. Međutim, njihovo vrijeme u zatvoru naglo biva skraćeno kada misteriozni vanzemaljski robot sleti na Zemlju i počne uništavati sve što mu se nađe na putu. Predsjednik, kojemu više ništa drugo ne preostaje, odlučuje angažirati skupinu čudovišta za borbu protiv vanzemaljskog robota i tako oni dobivaju zadatak da spase svijet od neposrednog uništenja.

više informacija »

Priča o Despero 16.06.2009

Priča o Despero

Nekada davno, stanovnici dalekog i nepoznatog kraljevstvu Dor živjeli su kao u bajci – svaki dan bio je ispunjen smijehom i veseljem, slasne hrane bilo je u izobilju, a u zraku kao da se mogla osjetiti pozitivna i očaravajuća magija. No, jednoga dana dogodila se strašna nesreća koja je slomila kraljevo srce, jako rastužila princezu i razočarala narod. Odjednom se nad prekrasno kraljevstvo nadvila tama i sve je postalo sivo i beživotno. I tako je bilo sve dok se u selu miševa koje živi i diše ispod ljudskih ulica i kuća nije rodio mali Despero. Od samog početka bilo je jasno da se on razlikuje ne samo od svojih vršnjaka, već i od cjelokupne mišje populacije.

Despero je hrabar, neustrašiv i pustolovan, ali živi u zajednici koja umjesto ovih vrlina radije bira strah i skromnost. Uskoro ovaj klempavi mišić shvati kako je ova sredina premala za njegove velike apetite te da neće nikada ispuniti svoje viteške snove ako ostane sa svojom familijom. On tada napušta društvo i kreće u avanturu zvanu ljudski svijet. Na tom uzbudljivom putovanju pridružuje mu se Roscuro, miš koji ima svoje vlastite razloge za odlazak.

više informacija »

Hotel za pse 15.06.2009

Hotel za pse

U ovoj obiteljskoj pustolovnoj komediji upoznajemo Andi i njezinog mlađeg brata Brucea. Oni žive u stanu u kojem su kućni ljubimci strogo zabranjeni i ponestaje im načina da skriju svoga vječno gladnog psa Fridaya. Kada slučajno nalete na napušteni hotel koji već udomljuje nekoliko snalažljivih lutalica, Andi na pamet padne izvrsna ideja.

Kako bi svakodnevne stvari pretvorila u mehanička čuda ona se oslanja na Bruceov mehanički genij, a uz pomoć nekolicine prijatelja iz susjedstva oronuli hotel pretvara u čarobni pseći raj, ali ne samo za Fridaya, nego i za svakog lutalicu kojeg mogu pronaći. Međutim, kada susjedi i radnici iz štenare, koji naglo imaju sve manje posla, postanu sumnjičavi zbog sve glasnijeg psećeg laveža, Andi i Bruce se moraju koristiti kojekakvim sredstvima kako se ne bi saznalo 'tko je pse pustio unutra'. Film je režirao Thor Freudenthal, njemački redatelj koji se do sada uglavnom bavio kratkim filmovima, a 'Hotel za pse' je njegov prvi dugometražni uradak.

više informacija »

Madagascar 2 14.06.2009

Madagascar 2

U više nego iščekivanom nastavku animiranog hita 'Madagaskar' – odlične obiteljske komedije iz 2005. godine – Alex, Marty, Melman, Gloria, kralj Julien, Maurice, pingvini i čimpanze ovaj put se nađu na pustom otoku dalekih obala Madagaskara. Newyorčani su odlučili posjetiti egzotičnu Afriku i saznati otkuda vuku svoje korijene. No, ostvarenju te misije ispriječio se jedan problemčić – Atlanski ocean. Uskoro smišljaju plan koji bi čak mogao i upaliti – vojničkom preciznošću, pingvini popravljaju olupinu starog aviona i pustolovna posada se odjednom nađe u zraku i to točno onoliko koliko je bilo potrebno da dospiju do najveće moguće divljine – afričke pustopoljine. Ovdje su se stanovnici newyorškog zoološkog vrta po prvi put susreli sa svojom vrstom, što dovodi do cijelog niza zabavnih i simpatičnih situacija.

Osim razularene vožnje sa starom postavom, tu je i nekoliko prinova – Mort, miš lemur tužnog pogleda, Alexov otac Zuba, inače alfa mužjak plemena te Alexova majka koja je oduševljena ponovnim susretom s davno izgubljenim sinom.

više informacija »

Horton 13.06.2009

Horton

'Horton' je animirana ekranizacija dječje hit-knjige 'Horton Hears a Who!' američkog autora Teda Geisela, poznatijeg pod pseudonimom Dr. Seuss, autora 'A Cat in the Hat' i 'Kako je Grinch ukrao Božić'. Glavni lik je slon obdaren fantastičnim sluhom zbog kojeg čuje čak i mikroskopski mala bića, kojima po potrebi priskače u pomoć, a sve pod sloganom 'osoba je osoba, bez obzira kako mala bila'. Baš je taj slogan izazvao poprilične kontraverze, jer su ga svojevremeno prisvojili pro-life aktivisti, zbog čega ih je sam dr. Seuss tužio neposredno prije smrti. Inače, ovdje se radi o dva svijeta – jednom velikom i jednom vrlo, vrlo malom, a sve počinje s običnom česticom prašine.

Kataklizmični događaji uzrokuju da se ova čestica prašine zagubi lebdeći zrakom. U to vrijeme Horton uživa u životu u džungli Nool te primjeti česticu prašine i začuje sićušan glas koji iz nje dopire.

više informacija »


Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner