O KID’S FEST

Kid’s Fest je najveći nezavisni događaj za djecu koji se organizira u Bosni i Hercegovini od 2004. godine. Riječ je o programski najbogatijoj i po posjećenosti najvećoj manifestaciji ove vrste u našoj zemlji i regionu, a koju konceptualno sačinjavaju tri segmenta:

Kid’s Parada – početak i otvorenje Kid’s festa počinje šarenom paradom kroz centar grada– glavnom saobraćajnicom, tokom koje djeca iz cijele BiH nose ručno napravljene kostime i banere s porukama svoje budućnosti.Ovo je svojevrsna društvena poruka koju djeca upućuju odraslima. Za vrijeme trajanja Kid’s Parade saobraćaj je potpuno zaustavljen i sva pažnja usmjerena je na početak manifestacije.

Kid’s Svijet – sadrži kombinaciju radionica-animacije-edukacije-zabave-izvedbi, mjesto gdje nevladine organizacije, privredni subjekti, škole, ambasade, lokalne i međunarodne organizacije nude razne edukativno-zabavne aktivnosti i raadionice za djecu.

Kid’s Stage – program na velikoj sceni na kojoj učestvuju poznate ličnosti, ali i talentovana djeca sa raznovrsnim kulturno-umjetničkim tačkama.

Nakon 14 godina održavanja u Sarajevu, Kid’s Fest se 2019. godine seli u Tuzlu sa istim konceptom kako je to bilo i svih proteklih godina. Naime, Susanne Prahl, vlasnica licence Kid`s Fest BiH ustupila je NVO Magično pozorište Aladin iz Tuzle pravo organiziranja Kid’s Fest-a narednih 10 godina u Tuzli.

Velik uspjeh Kid’s Fest-a jeste rezultat jedinstvene kombinacije edukacije i zabave, koja kroz igru gradi povjerenje među hiljadama djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Događaj je neprofitnog karaktera i svi sadržaji koji se nude djeci su u potpunosti besplatni!

Budite i Vi dio čarobnog Kid’s Fest-a!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!