Obuka za volontere predstojećeg 15. Kids Festa

Obuka za volontere predstojećeg 15. Kids Festa će biti održana u subotu 1. juna od 12:00 do 14:00 sati (Plava Sala BKC-a TK) u organizaciji Magičnog pozorišta “Aladin” Tuzla, Eko život d.o.o. Tuzla i World Vision International u BiH.

Nakon 14 godina kontinuiranog održavanja u Sarajevu Kid`s Festival će, 15. juna, sa istim konceptom i po prvi puta, biti održan u Tuzli. Pod motom “Budućnost kakvu želim – Budućnost bez nasilja”. Ovo cjelodnevno dešavanje okupiti će preko 5.000 djece iz svih krajeva BiH, zbog čega smo odlučili da angažujemo veliki broj volontera, prevashodno učenika tuzlanskih srednjih škola, studenata fakulteta Univerziteta u Tuzli i aktivista nevladinih organizacija.

Ponosni smo na činjenicu da se našem pozivu odazvalo 150 volontera iz svih krajeva Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine. Ova obuka ujedno predstavlja prvo zvanično okupljanje volonterskog tima i organizatora, te prezentaciju načina rada i okvirnog plana zaduženja volontera.

Volonterima će se ovom prilikom obratiti:

-Haris Bilalović, voditelj komunikacija Kids Fest International, uvodničar, tema: “Šta je nama Kid`s Fest”?; – Nela Hukić, specijalista za dječiju zaštitu i obrazovanje, World Vision International u BiH, tema: “Osnovni principi i smjernice za zaštitu djece i odraslih korisnika”; -Amar Kavgić, “Volontiranje na Kid`s fest-u – način rada i okvirni plan zaduženja volontera”, koordinator za ljudske resurse, volontere i logistiku;

Prisutnima će se također obratiti Enes Hadžiskakić predsjednik UG Magično pozorište Aladin i koordinatorice Festivala Amela Galešić i Adisa Mehanović.

Osim volontera učešće će uzeti značajan broj partnera i saradnika, koji će se pobrinuti za zdravlje i sigurnost svih učesnika: članovi UG “Multi” i Let`s do it Tuzla, Crveni križ Tuzlanskog kantona, Flek d.o.o. i Školica sporta “Delfin”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!